Foto: Publicitātes foto

Grupa Hameleoni (attēlā), kuras albums Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai visai interesantā kompānijā nominēts kā 2011. gada labākais popmūzikas albums, pēc ilgas radošās pauzes atgriežas apritē un priecājas, ka pa šiem gadiem popularitāte tikai augusi augumā.

Par aizgājušā gada labākā albuma godu cīnās visai neparasta kompānija - Okartes skatuves jaunieši ar albumu Dzimuši mūzikai, Kaža ar albumu Kaža, Meldra ar albumu Meldra, Instrumenti ar TRU un Hameleoni ar Vēlreiz.

"Tas ir tikai normāli, ka par labākā popmūzikas albuma titulu sacenšas dažādu stilu mūziķi. Es nemaz nevaru iedomāties, kurā citā sadaļā mēs sevi varētu pieteikt, jo Hameleonu stils ir popmūzika. Tomēr man pašam šķiet, ka balvu, visdrīzāk, saņems Instrumenti," sarunā ar DELFI Izklaide spriež Hameleonu taustiņnieks Andris Veinbergs.

Grupa sevi Latvijas mūzikā pieteica jau pirms 14 gadiem, un toreiz Hameleonu debijas albums Tu mana sirds kļuva par īstu rekordistu Latvijas pārdotāko albumu sarakstā.

"1998. gadā, kad sākām muzicēt, mūsu kasete kļuva par fenomenu - tā pārsita visus rekordus! Uz to brīdi Latvijā vienkārši līdzīgas mūzikas nebija - mēs trāpījām tieši uz to, kas cilvēkiem bija vajadzīgs. Bija šlāgeris un roks, bet cilvēki Latvijā tolaik bija izslāpuši pēc kā dejiskāka, un mums to izdevās radīt.

Toreiz mūs salīdzināja ar Modern Talking, un tā birka mums ilgu laiku nāca līdzi," atceras Veinbergs.

Šovasar grupa rīkoja vērienīgu koncerttūri pa Latviju, un pēc koncertu apmeklējuma secināja, ka viņu popularitāte pēc aktīva darba gaitās paņemtas pauzes nebūt nav zudusi. "Mūsu auditorija joprojām sastāv no tā laika faniem, kuriem klāt nākuši jaunieši un cilvēki, kam vienkārši mūsu mūzika ir saistoša un liekas kā atklājums," stāsta grupas pārstāvis.

Lai gan kopš Hameleonu skaļās debijas Latvijā parādījušies jau arī citi populāri puišu dueti, piemēram, tie paši Instrumenti, mūziķiem nekas nav pretī, ja tos kāds joprojām salīdzina ar Modern Talking vai kādiem citiem izpildītājiem, jo Hameleoni uzskata, ka iedvesmoties no ārzemniekiem - tas ir tikai pozitīvi.

"Mūs jaunām dziesmām nereti iedvesmo ārzemju ieraksti, kas aizrauj un patīk, taču tas nenozīmē, ka mēs kopējam ārzemniekus. Cilvēki vienkārši jauc kopēšanu ar iedvesmošanu. Es ļoti šaubos, ka kāds vispār klausītos dziesmu, kas nav līdzīga nevienai kaut kur jau dzirdētai," analizē Veinbergs, atklājot, ka reizēm melodija pati ieskanas viņa galvā, un viņš jau jūt, kā no tās aranžēs dziesmu.

Grupa atgriezusies Latvijas mūzikā pēc visai ilgas radošās pauzes, un ir apņēmības pilna turpināt aktīvi darboties. "Martā ar pavadošo sastāvu mums iecerēta vērienīga koncerttūre pa Latvijas lielākajiem kultūras namiem. Gribas atkal kārtīgi pastrādāt - kalsim dzelzi, kamēr tā vēl karsta," priecājas mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!