Foto: AP/Scanpix
Pirmdien, 11. jūnija, Eiropas futbola čempionātā notika spēle starp divām Futbola lielvalstīm – Franciju un Angliju, kas noslēdzās ar rezultātu 1:1. Vārtus guva Džoleons Leskots un Samirs Nasri (attēlā), bet tieši Nasri izpelnījās īpašas skatītāju ovācijas.

Neraugoties uz daudzskaitlīgo britu futbola fanu klātbūtni ārvalstu stadionos, Doņeckā, protams, skatītāju rindās bija arī daudz krievu un ukraiņu, un acīmredzot tieši viņi pēc Nasri gūtajiem vārtiem īpaši atbalstīja šo futbolistu.

Televīzijas kanāla Россия komentētājam par šo fenomenu ir savs skaidrojums. "Rodas iespaids, ka uz franču gūtajiem vārtiem fani reaģē vairāk. Bet tas droši vien ir vārtu autora uzvārda dēļ, kas slāvu ausīm skan visai savdabīgi. Vispār jau, protams, līdzjutēji sen ir pieraduši, bet tomēr tas skan savdabīgi. Bet nu kur lai liekas?"

24 gadus vecais alžīriešu izcelsmes francūzis Samirs Nasri ir dzimis Marseļā, un šīs pilsētas klubā Marseille arī sācis profesionāla futbolista karjeru. Vēlāk viņu nopirka Londonas klubs Arsenal, bet tagad Nasri spēlē Mančestras klubā City, ar kuru kopā kļuva par premjerlīgas čempionu.

Kā zināms, latviešu futbola fanu vidū analoģisku satraukumu vienmēr var vērot, kad spēles komentētājs stāsta, ko dara brazīliešu futbolists Kaka (īstajā vārdā Rikardo Izeksons dos Santušs Leite).

Taču Kaka, visticamāk, neko ļaunu nebija domājis, izvēloties pseidonīmu, jo arī, piemēram, visu laiku izcilākais futbolists Pele (Edsons Arantešs do Nasimentu) uzskatīja, ka šis vārds nevienā valodā neko nenozīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!