Foto: Kadrs no video
Britu grima māksliniece izveidojusi grimēšanās pamācību, kurā sievietēm māca, kā noslēpt zilumus un skrambas pēc ģimenē piedzīvotas vardarbības.

Pamācība, kas nosaukta Kā izskatīties lieliski nākamajā rītā, radīta ar mērķi pievērst uzmanību vardarbības problēmai.

Stiliste Lorīna Lūka parasti dod jautri noformētus padomus, kā izveidot dūmakainu acu iespaidu vai pieskaņot dekoratīvo kosmētiku tērpam. Šoreiz viņa kameras priekšā stājusies ar mākslīgiem zilumiem noklātu seju.

Lai gan zilumi uz Lorīnas sejas tapuši ar grima palīdzību, sociālās reklāmas mērķis ir nodot sievietēm skaidru vēstījumu: 65 procenti sieviešu, kas cieš no vardarbības ģimenē, to slēpj, lai gan tā nevajadzētu darīt.

Video pamācībā Lūka saglabā mieru, apgalvojot, ka viņai bijis grūts periods. Viņa izskaidro, kā grima pamatu var izmantot, lai noslēptu nobrāzmumus un ievainojumus, kas iegūti, kad "tevi nogrūž uz kafijas galdiņa."

Ar sarkasma palīdzību video autori mēģina iesaistīt skatītājus pārdomās par tēmu, kas parasti tiek skarta tikai nopietnās un drūmās diskusijās.

Londonas reklāmas aģentūra BBH izraudzījās savai sociālajai reklāmai tieši Lorīnu, cerot, ka uzrunu redzēs viņas pusmiljons sekotāju video vietnē Youtube.

Māksliniece atzina, ka viņai ir personīga attieksme pret šo projektu, jo arī viņa kādās attiecībās bijusi vardarbības upuris: "Nobrāzumi uz manas sejas šajā video nebija īsti, bet manas emocijas gan."

"Man ir bijusi slikta pieredze ar kādu bijušo puisi. Viņš gan fiziski mani neaizskāra, bet es baidījos, ka tas notiks, ja pateikšu ko nepareizi. Viņš mani pazemoja kolēģu un draugu acīs," atcerējās Lorīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!