Foto: Privātais arhīvs

Pazīstamais producents Juris Millers (attēlā) rudeni uzsāka ar ceļojumu – viņš nupat atgriezies no Ķīnas, kur divu nedēļu laikā paguva apskatīt Lielo Ķīnas mūri, Lielo Budu un citus kultūrvēsturiskus objektus, noskatīties vērienīgu šovu un nodibināt jaunus biznesa kontaktus.

"Jau ierodoties Ķīnā, mani pārsteidza tas, ka pat lidostas kafejnīcās neviens nerunā angliski - sapratos tikai ar zīmējumiem. Pārsteigums sagaidīja arī Pekinā, kad man taksistam nācās rādīt pareizo ceļu, kā mani aizvest uz viesnīcu. Negribu teikt, ka kāds ir aprobežots, bet valstī ar tik daudz iedzīvotājiem..." sarunā ar DELFI Izklaide Ķīnas iespaidus atceras Millers.

Ķīnā viņš viesojies pirmo reizi, un tā viņu pārsteigusi daudzējādā ziņā, piemēram, lai gan valda mīts, ka tur visi brauc ar velosipēdiem, tā nemaz nav - ķīnieši labprātāk izvēlas citus transporta līdzekļus, un, lai tiktu metro, nākas piedzīvot īpašas sajūtas.

"Metro strādā īpašas iekšā stūmējas - sievietes dzeltenās vestēs, kuras vārda tiešākajā nozīmē stampā cilvēku masu iekšā metro vagonos," stāsta Millers. Arī Lielais Ķīnas mūris Milleru pārsteidzis, nebūdams tik iespaidīgs, kā gaidīts, toties varenu iespaidu atstājis Lielais Buda, kurš izmēra ziņā ir tiešām vērienīgs.

Ar negaidītu piedzīvojumu producentam beidzies Disnejlendas apmeklējums - Millers ar visu vagoniņu iesprūdis amerikāņu kalniņos.

"15 minūtes nācās sēdēt iesprūdušiem, kamēr cepināja karsta saule, bet apkārt tekalēja mazi ķīnietīši, solot, ka viss būs kārtībā, kaut gan viņu sejās bija lasāmas šaubas par pašu sacīto," piedzīvojumu, kurš, par laimi, beidzās labi, atceras Millers.

Pārsteigusi arī ķīniešu virtuve, kuras labumu baudīšanā Millers gan bijis visai piesardzīgs. "Eiropas ķīniešu virtuve un īstā ķīniešu virtuve radikāli atšķiras. Tā kā angliski tur nesaprot, krogos ēdienkartes ir ar attēliem, taču arī tas neko daudz neizsaka, jo ķīniešiem vienā buljonā var būt viss, pie tam, kā pēc zīmējuma pateiksi, vai ēdiens ir ass vai piparots?

Mani pārsteidza ēdinātāju iela, kurā uz vietas tika gatavots viss iedomājamais- astoņkāji, sienāži, jūras zirdziņi, tradicionālākais laikam bija kukurūza. Redzēju, kā man acu priekšā cep jūraszirdziņu," atceras Millers. Viņš gan pats neko eksotisku nav nobaudījis, jo nav šādu garšas pārbaudījumu mīļotājs.

Savukārt par neazmirstamāko piedzīvojumu Millers sauc izcilā Dancing Water Theater šova noskatīšanos Makao - tas notiek uz skatuves, kas būtībā ir baseins, bet šova laikā transformējas par strūklakām, vairākstāvu baseinu un citos veidos, kamēr profesionāli akrobāti izpilda trikus, kādus neredzēt pat Olimpiskajās spēlēs.

"Šāda uzveduma noskatīšanās palīdz izprast jaunākās tendences un sasniegumus šovbiznesā," spriež pazīstamais producents, gan piebilstot, ka Latvijai līdz šādam šovam vēl jāaug, jo ja pie mums notiktu kas tāds, lielākā daļa tautas nevis priecātos, bet latviešiem ierastajā manierē visu apņirgtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!