Foto: LETA

Viens no izslavētākajiem Vecgada vakara televīzijas raidījumiem - Blaumaņa gadu mijas mistērija Lai dzīvojam, lai svinam - jau tā pirmajās minūtēs izpelnījās skatītāju sašutumu par televizora ekrānā redzamo, un sabiedrības ažiotāža par LTV jaunāko veikumu nav rimusies vēl šogad.

Savs viedoklis par īpatnējo raidījumu ir arī aktrisei Ditai Lūriņai-Eglienai (attēlā), kura, līdzīgi pārējiem šova dalībniekiem, iejutās pasaules slavenu mūziķu ādā, piedaloties improvizētajā "popielā".

"Uzskatu, ka raidījuma analizēšana šobrīd tāpat nelabos notikušo, vien pielies ugunij vēl vairāk eļļas. Tā kā šova veidotāju piedāvājumam tajā piedalīties pati piekritu, šobrīd būtu nekorekti vērtēt to, kā tas izdevās vai neizdevās.

Attiecīgi par šo tēmu varu runāt vien globālā kontekstā, minot to, ka Latvijā šī televīzijas šovu nozare ir ļoti vāji attīstīta. Paies vēl gadi, līdz tehnoloģiskie risinājumi, mākslinieku varēšana un finansiālās iespējas ļaus kaut cik pietuvoties kādam normālam līmenim.

Šāda diemžēl ir realitāte," sarunā ar DELFI Izklaide savos novērojumos dalās aktrise, piebilstot, ka par priecājas par to, ka televīzijas skatītāji par redzētajām pārraidēm satraucas un no medijiem pieprasa kvalitatīvus produktus.

"Neraugoties uz neskaitāmajiem centieniem, šovu nišai mūsu televīzijā nākotni pagaidām nesaskatu, un, kamēr mēs sekosim svešām formulām un realizēsim aizgūtas idejas, tikmēr arī nekas neizdosies.

Kā neveiksmīgu piemēru varu minēt "Mosties vai vienalga ko dari ar zvaigzni" tipa raidījumus, jo, lai cik ļoti šovu veidotāji necenstos tos realizēt līdzīgā kvalitātē kā ārzemēs, tas tik un tā sanāk vien tādā pašdarbnieku līmenī šī vārda sliktākajā nozīmē," secina Lūriņa.

"Protams, tas nenozīmē, ka jebkādu šovu veidošanai būtu jāatmet ar roku. Nebūt nē! Vien uzskatu, ka mums, to darot, vajadzētu atrast savu recepti un individuālu pieeju, kas arī atbilstu latviešu mentalitātei.

Es noteikti ticu, ka, ņemot vērā to, cik Latvijā ir daudz talantīgu cilvēku, šo savu unikalitāti mēs varam atrast un šovu veidošanai iemācīsimies pieiet no jauna skatu punkta, nevis sekosim jau gatavām formulām.

Manuprāt, galvenais priekšnoteikums šīs jaunās pieejas atklāšanā, pirmām kārtām, ietver domāšanas maiņu. Ir jāsaprot, kāpēc mēs kaut ko darām, ko ar to vēlamies panākt, vai paši vēlamies sevi redzēt kā šī veikuma autorus, un kāds vispār būs tā visa rezultāts. Kā zināms, viss sākas galvā.

Ja tas izdosies, tad šo brīdi un jauno produktu, kas latviešiem der, sajutīs un pamanīs ikviens - gan tie, kas raidījumu veido un tajā piedalās, gan tie, kas to skatās un izbauda. Bet, lai līdz tam nonāktu, protams, ir jāiziet cauri arī kam ne tik labam, un mēs diemžēl vēl esam tikai ceļā," nosaka aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!