Foto: F64

Lai saglabātu jaunību, sievietes nereti pielieto arī samērā drastiskas skaistumkopšanas metodes. Savukārt pazīstamā latviešu aktrise Raimonda Vazdika (attēlā) labprātāk atzīst pārbaudītas vērtības un gludas un tvirtas ādas saglabāšanai izvēlas dabiskus līdzekļus.

"Manuprāt, svarīgākais ir tas, ko cilvēks ēd un domā, un tas arī ir noteicošais tam, kā viņš izskatīsies. Būtiski ir nelietot uzturā kaitīgus produktus, ko visi ļoti labi pazīstam - saldus un gāzētus dzērienus, čipsus, majonēzi, baltmaizi, kūkas un bulciņas.

Ja sieviete no tā visa atturēsies un vairāk ēdīs liesu gaļu un svaigus dārzeņus un augļus, neizpaliks arī rezultāti," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Vazdika.

"Arī es pati īpašas procedūras jaunības saglabāšanā nepiekopju. Tāpat nelietoju arī dārgu kosmētiku un praktiski nekādus ķermeņa krēmus, vienīgi vasarās izmantoju speciālu kosmētiku pēc sauļošanās," atklāj aktrise, piebilstot, ka no pārmērīgas sauļošanās gan jāizvairās, jo tieši tā ir lielākais kaitnieks gludas ādas saglabāšanai.

Tāpat aktrise stingri ievēro laba izskata likumu numur viens - principu, ka nekad nedrīkst iet gulēt ar nenoņemtu grimu.

Īpaši iecienīti Vazdikas skaistumkopšanas rituāli ir arī sejas norīvēšana ar sasaldētu piparmētru vai liepziedu tējas ledus gabaliņu ik rītu, kā arī dažādu sejas masku gatavošana mājās.

"Esmu iecienījusi arī mājās gatavotas maskas un uzskatu, ka uz sejas ir smērējams viss, kas ir ēdams, sākot ar zemenēm, gurķiem un kartupeļiem.

Man pašai uz palodzes aug alveja, un ar tās gabaliņiem reizēm smērēju seju, kā arī sejas tīrīšanai ļoti labi noder samaltas auzu pārslas ar ūdeni un citronu sulu," stāsta aktrise, atklājot arī savus noslēpumus gludas kakla un dekoltē ādas saglabāšanā.

"Lai saglabātu gludu un tvirtu dekoltē, kā arī kakla ādu, šīs zonas jāsmērē nevis ar ķermeņa, bet gan sejas krēmu.

Tāpat ir svarīgi pēc iespējas vairāk kustēties, daudz vingrot, kā arī vienkārši elpot. Ādas tonusam ļoti laba ir peldēšana, tādēļ vasarās noteikti jāizmanto upes un ezeri, savukārt ziemā visām sievietēm iesaku iet uz baseinu," aicina Vazdika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!