Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijas pilsētā Malmē noslēdzās 58. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, un savu viedokli par uz skatuves redzēto paudis arī populārais Krievijas humorists un publicists Mihails Zadornovs.

Savā blogā Zadornovs norādījis, ka viņam pat īsti negriboties rakstīt par Eirovīziju, bet, ja jau esot tērēts laiks, lai to noskatītos, pāris vārdus viņš esot gatavs pateikt.

"Kad beigās radīja visu dziesmu fragmentus, jutu bezgalīgu garlaicību un skumjas. Kas ir laba dziesma? Tāda, kuru klausoties, gribas dziedāt. Kuram no jums gribējās nodungot kaut vienu no konkursā dzirdētajām dziesmām?" prātojis Zadornovs.

Viņš pieļāvis, ka šādas kompozīcijas varētu patikt tikai "eironarkomāniem", bet vienīgā vieta, kur tās vajadzētu atskaņot, ir lielveikali, lai cilvēki apjuktu, kļūtu par muļķiem un paši vairs nesaprastu, ko pērk.

Starp Zadornova favorītiem bijis Maltas pārstāvis, uzkrītoši smaidīgais Džanluka, jo viņš patīkami atšķīries uz "eiropopsas" fona, un tāpat humoristam prātā palicis Azerbaidžānas pārstāvja Farida Mamadova priekšnesums, kas bijis pietiekami enerģisks. 

"Vērtējot kopumā, degradācija. Viss pēc vienas formulas. Visi vienādi mētā mikrofonu no rokas rokā. Visi dzied vienādi sliktā angļu valodā. (..) Eirovīzija arvien vairāk atgādina muzikālu inkubatoru," konkursu vērtējis Zadornovs, bet īpaši kritiski izteicies par stiprā dzimuma dalībniekiem.

"Vīriešu balsis Eiropā vairs nav palikušas. Harēma einuhi. Tādām balsīm būtu jāskan autosignalizācijās vai gaisa trauksmju vietā pirms bombardēšanas," ironizējis Zadornovs.

Savā Eirovīzijas konkursa vērtējumā Zadornovs pieminējis arī Latviju.

"Galvenā šī gada sensācija - maksimālo punktu skaitu Krievijai piešķīra tikai divas valstis: Latvija un Igaunija. Izskaidrojums tam var būt tikai viens - tas bija NATO mēģinājums iznīcināt Krievijas ekonomiku. Jo Dinas Garipovas uzvaras gadījumā Krievijai nākamo gadu Eirovīzija būtu jārīko vienlaicīgi ar Soču olimpiādi," rezumējis Zadornovs.

Galerijā: atskats uz 58. Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!