Foto: Mavrixonline/Scanpix

Īsi pēc tam, kad Holivudas aktrise Andželīna Džolija vēža dēļ šķīrās no abām krūtīm, zviedru mākslinieks Johans Andersons radījis viņas gleznu (attēlā) un tagad to pārdod interneta izsolē.

Par portretu, kurā aktrise attēlota plikiņa, mākslinieks cer saņemt ne mazāk kā 22 000 dolāru. Visu iegūto naudu Andersons sola ziedot labdarības fondam, kas cīnās par mieru Kongo.

Andersons ir visai pretrunīgi vērtēts mākslinieks, kura darbi vienmēr pārsteidz publiku. Starp viņa slavenākajiem darbiem minami divi portreti - bijušais Lībijas līderis Muamars Kadafi un nelaiķe dziedātāja Eimija Vainhausa.

Vietējai presei Andersons atzinies, ka arī viņa paša mātei bijusi smaga krūts dziedzeru vēža forma, tomēr ārstēšanās noritējusi veiksmīgi. Uzzinājis, ko nācies pārciest aktrisei, viņš nekavējoties pieņēmis lēmumu iemūžināt Džoliju šādā veidā.

Pati Džolija krūžu amputāciju izvēlējās tādēļ, ka nav vēlējusies, lai viņas bērniem nāktos satraukties par to, ka viņi savu māmiņu varētu zaudēt.

Arī pašas Džolijas māte Maršelīna Bertrāna 2007. gadā nomira no krūts vēža, būdama 56 gadus veca. Tāpat pasaules mediji šobrīd vēsta, ka pirms dažām dienām šī paša iemesla dēļ mirusi arī Džolijas tante - mātes jaunākā māsa Debija Mārtina.

Viņas vīrs presē izteicies, ka ja viņa sieva būtu zinājusi, cik liels risks ir krūts vēzis, viņa noteikti "būtu izdarījusi to pašu, ko Andželīna".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!