Foto: DELFI

Spilgtā Latvijas skatuves māksliniece Anita Intaite jeb Košā (attēlā) ikdienā iecienījusi dažādus veģetāros ēdienus. Dziedātājai lielā cieņā ir dažādas zupas. Iedvesmu receptēm viņa smeļas Get Smart Cafe kafejnīcā, kurā jaunā meitene strādā par dizaineri.

"Man ļoti patīk gatavot - jo dažādāk, jo labāk. Tā kā esmu liela zupu cienītāja, nolēmu padalīties ar tomātu - mocarellas zupas recepti, kuru ikdienā var gatavot jebkurš," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj skatuves māksliniece.

Lai pagatavotu Košās iecienīto tomātu - mocarellas zupu, nepieciešami trīs lieli vai pieci vidēji tomāti, mocarellas siers, tomātu mērce, makaroni, etiķis, sarkanais sīpols, ķiploks, pipari, sāls, garšvielu maisījums, pētersīļi, loki, bazilika lapas, veseli čili pipari un melnās olīvas. Ja ir tāda vēlme, zupai var pievienot arī tomātu sulu.

"Vispirms katliņā uzvāra ūdeni un tad tajā liek tomātus. Kad tiem nedaudz iesprēgājusi miziņa, tomātus izņem no ūdens un novelk mizu nost.

Jaunā katlā ielej ūdeni un vāra. Pieber sāli un liek katlā makaronus. Kad tie jau gandrīz izvārījušies, tiem pievieno burciņu tomātu mērces. Man pašai, piemēram, patīk asākas mērces, kurām jau ir pievienoti zaļumi.

Visu masu turpina vārīt. Klāt pievieno sagrieztus sīpolus un rīvētu ķiploku, kā arī čili piparu, sagrieztu daivās, un novārītos tomātus, sagrieztus nelielos gabaliņos.

Pēc tam pievieno nedaudz etiķa, aptuveni vienu vai divas ēdamkarotes - atkarībā no katliņa izmēra, piparus un garšvielas. Var likt klāt arī melnās olīvas - pēc izvēles. Kad zupa uzvārījusies, lejam to bļodiņās," savos padomos dalās Anita.

Kamēr zupa bļodiņās ir karsta, tai pievieno kubiciņos sagrieztu mocarellu, bazilika lapiņas un visu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem - pētersīļiem un lokiem.

"Kad zupa nedaudz atdzisīs, mocarellas siers būs izkusis un ievilcies zupas garšā. Sieru var likt klāt arī vārot zupu - pašās beigās, tikai tad jāuzmanās, lai tas nepiekūst pie katla dibena. Jo ilgāk siers ievelkas, jo garšīgāka zupa," pamāca Košā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!