Foto: Vida Press
Lielbritānijā pārdotas vaska figūras, kuras daudzi uzskata par pašām briesmīgākajām pasaulē. Šādu epitetu skulptūras izpelnījušās tāpēc, ka, maigi izsakoties, tās izgatavotas pavirši un visai maz atgādina reālos cilvēkus.

"Louis Tussauds House of Wax" izstāžu zāle atrodas Norfolkas grāfistē, un tās īpašnieki ir Džeina un Pīters Haijesi.

Vietējiem medijiem viņi pastāstījuši, ka kolekciju pārdevuši nevis tāpēc, ka ekspozīcija pēdējā laikā tiek neslēpti izsmieta, bet gan tāpēc, ka abi esot pārāk veci un slimi, lai turpinātu vadīt šo biznesu.

Nav zināms, par kādu summu figūras pārdotas, bet par to īpašnieku tagad kļuvis kāds uzņēmējs no Čehijas. Tāpat netiek ziņots, ko viņš darīs ar Šonu Koneriju, Ādolfu Hitleru, Kailiju Minogu un visiem citiem 150 muzeja eksponātiem.

Britu mediji ziņo, ka pārdošanā nonākusi arī pati muzeja ēka - par to saimnieki vēlas saņemt 375 tūkstošus mārciņu, par kurām plāno iegādāties bungalo kādā eksotiskas valsts pludmalē, lai varētu mierīgi aizvadīt vecumdienas.

Šis vaska figūru muzejs darbojās 58 gadus, un par ieeju bija jāmaksā piecas mārciņas. Pagājušajā gadā britu prese visai aktīvi ņirgājās par šī muzeja skulptūrām, dēvējot tās par neglītākajām un muļķīgākajām visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!