Foto: DELFI

Pievilcīgā latviešu režisore Žaklīna Cinovska (attēlā) virtuālajā vidē padalījusies ar visai baisu stāstu – pērnā gada decembrī viņa piedzīvojusi dzīvībai bīstamu un nepatīkamu atgadījumu, kā rezultātā viņa pat nokļuvusi slimnīcā.

Sociālajā tīklā Facebook Žaklīna šonedēļ saviem draugiem un paziņām atklājusi par nepatīkamu starpgadījumu, kuru viņa piedzīvojusi neilgi pirms gadu mijas - režisore veikalā iegādājusies ūdeni un vēlāk šī šķietami nekaitīgā produkta dēļ nonākusi slimnīcā.

"Decembrī, pirmssvētku laikā es nonācu slimnīcā. Dzerot minerālūdeni no bildē redzamās pudeles (attēlā raksta beigās), pēdējā malkā pēkšņi sajutu, ka esmu norijusi kaut ko asu... Stikls? Ass plastmasas gabals? Kas to lai zina tagad.

Panika - kaklā sāpes, asinis, nezinu, ko darīt. Bailes un šoks - kas tas bija un kādas sekas var izraisīt. Kas tālāk... Zvanu dakterim, viņš saka, lai nekavējoties saucu ātros vai pati turp dodos.

Atcerējos, ka nesen draudzenei bija ļoti līdzīgs gadījums, un es zināju, cik tas ir bīstami dzīvībai. Paldies Gaiļezera slimnīcas nodaļai, kura mani ļoti operatīvi uzņēma un izmeklēja kopējā narkozē," šausminošā notikuma gaitu atklājusi Žaklīna.

Mediķiem gan nav izdevies atrast, ko tieši, dzerot ūdeni, Žaklīna norijusi, taču viņas kaklā tika konstatēta brūce.

"Secinājums - mana reakcija uzreiz izraisīt mākslīgo vemšanu, acīmredzot, devusi rezultātus, un asais priekšmets nonāca kuņģī. Ja to nebūtu pamanījusi un tas kaut kur aizķertos, sāktos tūska, un es nosmaktu.

Ja nonāktu tālāk, sāktos iekšējā asiņošana ar visām no tā izrietošajām iespējamajām letālajām sekām. Bail pat iedomāties," savus sociālo tīklu sekotājus informējusi Žaklīna.

Pēc šī atgadījuma Žaklīna ar rakstisku vēstuli vērsusies pie veikala Lats vadības valdes - tieši šajā iestādē viņa nopirka ūdeni. Tirdzniecības uzņēmuma pārstāvji režisorei atbildējuši, ka tā nav viņu vaina un ieteikuši sievietei vērsties pie ūdens ražotāja.

Žaklīna viņu padomam paklausījusi un sazinājusies ar kompānijas DabaVS pārstāvjiem, kuri Cinovskai pieprasījuši slimnīca izrakstu. Vēlāk norunāta arī tikšanās ar šī uzņēmuma atbildīgajām personām, taču neviens nav ieradies.

Cinovska par viņai nodarīto kaitējumu vēlējusies pieprasīt kompensāciju, tiesa, viņa ciparu nav nosaukusi, taču tas, kādu summu viņai vēlāk piedāvājuši DabaVS pārstāvji, režisori nepatīkami pārsteidzis.

"Manuprāt, kompensācijai jābūt tādai summai , kas ražotājam un/vai pasūtītājam (kam jābūt atbildīgam par tirgotās preces kvalitāti!) kaut nedaudz "uzsistu pa kabatu" un liktu "kustēties" un nodrošināt, lai šādas situācijas vairs nekad nenotiktu!

Iedomājieties, ja manā situācijā būtu mazs bērns? Nē, labāk nedomājam par šo... Tas ir pārāk dramatiski! Bet viņi man piedāvāja 100 latus un konfidencialitāti par notikušo!" savu sašutumu nav slēpusi režisore.

Vēlāk gan viņai piedāvāta krietni lielāka summa - 700 lati -, ar vienošanos, ka Žaklīna par šo atgadījumu klusēs un nevienam neko nestāstīs.

"Mani mulsina un šokē veikala un ražotāja attieksme! Ne viņi jūtas atbildīgi, ne pat atvainojas! Viņi man ir iespieduši rokās papīru, ka ar PVD viņiem viss kārtībā un nejūtas pat ne drusku vainīgi!

Ko man, draugi, ieteiksiet darīt tālāk? Tiesāšanās mūsu valstī ievilksies no viena līdz diviem gadiem. Cik vēl cilvēku pa šo laiku var ciest no šī paša dzīvībai bīstamā dzeramā ūdens?

Spriežot pēc informācijas, kāda klīst tirgū par šo DabaVS ūdens ražotāju Latvijā, šis uzņēmums nav nekāda "paraugražotne" un tā eksistējot nevienam nesaprotamu iemeslu dēļ," nepatīkamās izjūtas atklājusi Žaklīna, kura joprojām meklē risinājumus šim starpgadījumam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!