Foto: Vida Press
31 gadu vecais austrālietis Niks Vujičičs (attēlā) ir, iespējams, viens no pozitīvākajiem un ar dzīvi apmierinātākajiem cilvēkiem uz šīs planētas. Par spīti tam, ka viņam nav ne kāju, ne roku, puisis ir iemācījies ar savu invaliditāti sadzīvot, un viņa dzīves uztvere spējusi aizkustināt ļaudis visos kontinentos.

Kad Niks nāca pasaulē, viņam tika konstatēta ļoti reta ģenētiska slimība, kuras ietekmē puisis piedzima bez ekstremitātēm - pie kreisā augšstilba Vujičičam ir pavisam maziņa kājiņa ar diviem izaugumiem, kas atgādina kāju pirkstus.

Nika vecākiem, kuri ir dziļi ticīgi cilvēki, bija visnotaļ grūti pieņemt faktu, ka viņu bērns nekad nespēs staigāt, taču laika gaitā viņiem izdevās samierināties ar šo netaisnību, un abi centās, lai dēls justos pēc iespējas iederīgāks apkārtējā sabiedrībā.

Lai gan vecāki Niku atbalstīja un darīja visu, lai viņš spētu dzīvot tik patstāvīgi, cik vien tas iespējams, uzsākot skolas gaitas, ģimene sastapās ar nākamajām grūtībām - klasesbiedri un vienaudži nelaimīgo puisēnu izsmēja un zobojās par viņa kaiti.

Niku pārņēma depresija un izmisums, kā rezultātā astoņu gadu vecumā viņš mēģināja izdarīt pašnāvību, noslīcinoties vannā. Puiša nodoms tomēr neizdevās, un turpmākajos gados viņam nācās smagi strādāt ar sevi, lai beidzot pieņemtu sevi tādu, kāds viņš ir.

Ar ģimenes un līdzcilvēku atbalstu Nikam izdevās pārvarēt depresiju un samierināties ar savu slimību, un šobrīd viņš ir viens no laimīgākajiem cilvēkiem pasaulē - 31 gada vecumā viņš savā dzīvē jau ir sasniedzis to, ko, iespējams, daudzi veseli cilvēki nespētu izdarīt visa mūža garumā.

Niks ir absolvējis augstskolu finanšu sfērā, un šobrīd viņš apceļo pasauli, sniedzot seminārus par motivāciju un ticību saviem mērķiem. Tāpat viņš pievērsies arī reliģijai un pirms pāris gadiem izdeva arī pats savu grāmatu.

Savukārt brīvajā laikā Vujičičs spēlē futbolu un nodarbojas arī ar niršanu, un viņa milzīgais dzīvesprieks un pozitīvisms spējis aizkustināt un iedvesmot ļaudis visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!