Foto: AP/Scanpix
Aizvadītajā nedēļas nogalē tika noskaidrota skaistākā sieviete Amerikas Savienotajās Valstīs, un titulu "Mis Amerika" šogad ieguva 22 gadus vecā Kira Kazanceva (attēlā). Žurnālisti uzreiz metušies skaidrot par skaistās sievietes privāto dzīvi.

Izrādās, ka krievu emigrantu meita jaunībā kļuvusi par sadzīves vardarbības upuri - Kiras bijušais puisis viņu regulāri iekaustījis.

Kira šobrīd ir iesaistījusies labdarības programmā Mīlestībai nav jābūt sāpīgai, kas sievietes aizsargā no sadzīves vardarbības mājās.

"Es šo programmu izvēlējos nevis tāpēc, ka titula "Mis Amerika" īpašniecei obligāti ir jānodarbojas ar labdarību, bet gan tāpēc, ka pati esmu daudz cietusi fiziskas sāpes. Man ir ļoti svarīgi palīdzēt sievietēm, kuras piemeklējis tāds pats liktenis," stāstījusi skaistule.

Kira neslēpj, ka koledžas laikā saderinājusies ar puisi, bet viņa vardarbīgo tieksmju dēļ tās bijušas "pa īstam mokošas attiecības".

"Es varētu ierauties sevī un nevienam par to nestāstīt, bet man šķiet, ka mana pieredze var palīdzēt citām sievietēm, kas cietušas no līdzīgas problēmas. Lai kļūtu laimīga, ir nepieciešams atbrīvoties no pārdzīvotās traumas," uzsver Kira.

Pievilcīgā jauniete dzimusi Sanfrancisko, bet par dzīvesvietu pēdējo gadu laikā izvēlējusies Ņujorku. Viņas vecāki uz ASV pārcēlušies 1999. gadā, bet pirms tam ģimene mitinājusies Maskavā.

Kiras tēvs ir ķirurgs, bet māte - nekustamo īpašumu tirdzniecības aģente. Vecāki ļoti atbalstījuši meitenes ceļu līdz skaistākās amerikānietes titulam - Kira skaistumkonkursos piedalās jau no 11 gadu vecuma.

Protams, meitene nav tikai pievilcīga, bet arī izglītota - viņa vienā no Ņujorkas universitātēm studē jurisprudenci, bet konkursā iegūto 50 tūkstošus ASV dolāru lielo balvu plāno tērēt tālākajai izglītībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!