Foto: Kadrs no video
Pēdējā laikā popularitāti globālajā tīmeklī arvien biežāk iemanto dažādi sociālie eksperimenti, un šonedēļ britu mediju uzmanības lokā nonācis kāds Londonā uzņemts video.

Nepilnas divas minūtes garajā video iemūžināts kāds aktieru pārītis - iesākumā puisis uzklūp meitenei, bet pēc tam abi nonāk mainītās lomās, un daiļā dzimuma pārstāve metas virsū savam partnerim.

Interesanta ir nejaušo garāmgājēju reakcija - kad cietušās lomā iejutusies meitene, cilvēki ne tikai puiša virzienā raida sašutušus un nosodošu skatienus, bet arī iejaucas konfliktā, turpretim vēlāk puisi no meitenes vardarbības neviens pat negrasās aizstāvēt, un notikušais pat izraisa smaidu garāmgājējos.

Kā skaidrojuši eksperimenta realizētāji no organizācijas ManKind, kas rūpējas par vardarbībā cietušajiem vīriešiem, tā mērķis ir bijis sabiedrībai atgādināt, ka vardarbība ir nosodāma parādība, neatkarīgi no tā, kurš kļūst par tās upuri.

Arī statistika liecina, ka vardarbība pret vīriešiem Lielbritānijā ir nopietna problēma - 40% gadījumu no vardarbības mājās cies tieši stiprā dzimuma pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!