Foto: Vida Press

Starptautiskais suņu mīļotāju klubs Kennel Club publiskojis 29 aizvadītā gada labākās fotogrāfijas, kurās visdažādākajās dzīves situācijās iemūžināti "cilvēka labākie draugi".

Kā liecina informācija organizācijas mājaslapā, gada laikā tika iesūtīti 13 tūkstoši fotogrāfiju no 60 dažādām pasaules valstīm.

Kā ik katru gadu, fotogrāfijas tika vērtētas vairākās kategorijās - "Portrets", "Cilvēka labākais draugs", "Suņi strādā", "Suņi spēlējas", "Kucēns" un "Es mīlu savu suni, jo...", bet šogad bija nākusi klāt arī jauna kategorija - "Suņi palīgi".

Tāpat žūrija nošķīra profesionālu fotogrāfu darbu un fotogrāfijas, kuras iesūtījuši cilvēki, kuri vēl nav sasnieguši 16 gadu vecumu.

Par gada labāko fotogrāfiju bez konkrētas tematiskās piesaistes tika atzīta austrālieša Stefa Gibsona bilde, kurā redzams, kā viņa suns Svings strādā aitu fermā (attēlā).

"Šī fotogrāfija uzņemtā kādā oktobra pēcpusdienā, kad mēs aitas pārdzinām no viena aploka uz otru. Saule bija zeltaina un apstākļi fotografēšanai - ideāli, tāpēc nolēmu, ka man ir jāiemūžina, cik uzcītīgi Svings darbojas karstajos un sausajos apstākļos," vēlāk komentēja foto konkursa uzvarētājs.

Visas labākās fotogrāfijas no 12. februāra līdz 27. martam būs apskatāmas Kennel Club galerijā Londonā, bet pēc tam arī Birmingemā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!