Lai gan vēl nav zināmi visu valstu pārstāvji, kas maijā tiksies starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija 2015, par apspriestākajiem dalībniekiem jau tagad kļuvusi Somijas panku grupa Pertti Kurikan Nimipäivät jeb PKN.

No daudzām citām panku apvienībām PKN atšķiras ar to, ka visiem grupas dalībniekiem ir autisms vai Dauna sindroms. Tas gan viņiem netraucēja triumfēt Somijas nacionālajā Eirovīzijas atlasē un tagad posties ceļam uz Vīni.

"Mēs dodamies uz Vīni, un tas mums ir patiesi liels solis, jo tur būs tik daudz cilvēku. Mēs aizbrauksim un skatīsimies - ja uzvarēsim, uzvarēsim, ja zaudēsim, tad zaudēsim. Bet tas būs jautri," aģentūrai Reuters pastāstījis grupas basists Sami Helle.

Ar savu dalību konkursā un dziesmu, kurā apdziedāti nepatīkamie ikdienas pienākumi, PKN cer pievērst sabiedrības uzmanību cilvēku ar uztveres traucējumiem problēmām, kā arī iedvesmot citus, kas sirgst ar autismu vai Dauna sindromu.

"Tici sev! Ticība sev ir svarīgākā lieta, jo, ja tu netici sev, tu neko nevari paveikt. Ja tu vēlies būt mūziķis, seko savam sapnim. Ja tu vēlies būt politiķis vai jebkas cits, dari to," mudinājis Helle.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!