Otrdien, 12. maijā, Vecrīgas viesnīcā Grand Palace Hotel norisinājās dziedātājas Aminatas Savadogo pēdējā preses konference pirms došanās uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Vīnē, kur jaunā skatuves māksliniece šogad darīs visu, lai pieceltu kājās Eiropu un beidzot pārrautu Latvijas neveiksmju ķēdi.

Preses konferencē piedalījās Latvijas Televīzijas valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs, Austrijas vēstnieks Latvijā Arads Benko, Eirovīzijas projekta producente Zita Kaminska un Latvijas pārstāve konkursā Aminata Savadogo.

Mediju pārstāvji tika informēti par Latvijas delegācijas došanos uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Austrijā, starptautiskajiem jaunumiem un plānoto Aminatas priekšnesumu. 

Jau vēstīts, ka Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš šogad norisināsies jau 60. reizi, piedalīsies 40 dalībvalstis. Latvijas pārstāve cīnīsies otrajā pusfinālā 21. maijā un uzstāsies ar desmito kārtas numuru.

Aminatas konkurenti uz iekļūšanu finālā būs Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas pārstāvji.

Latvijas delegācija uz Austriju dosies 13. maijā, un jau ceturtdien, 14. maijā, ir paredzēts pirmais mēģinājums uz Eirovīzijas lielās skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!