Foto: RIA Novosti/Scanpix
Traģiskā vēsts par dziedātājas un aktrises Žannas Friskes (attēlā) pāragro nāvi daudziem bija pārsteigums, jo pēdējās publiskās ziņas liecināja, ka viņas stāvoklis pēc smadzeņu vēža diagnosticēšanas ir uzlabojies un ir cerības uz skatuves mākslinieces atlabšanu, bet Krievijas onkoloģijas centra Maskavā galvenais ārsts Mihails Davidovs atzinis – šādām cerībām nav bijis pamata.

Krievijas mediji pēc Friskes aiziešanas mūžībā paguvuši iztaujāt gan gandrīz visus viņas ģimenes locekļus, tuvākos draugus un kolēģus, bet izdevums Московский Комсомолец devies uz Maskavas onkoloģijas centru.

Tur galvenais ārsts Davidovs pastāstījis, ka ar šādu diagnozi - galvas smadzeņu vēzi jeb glioblastomu - letāls iznākums ir neizbēgams un ilgākais, cik cilvēks ar šādu saslimšanu var nodzīvot, ir pusotrs gads.

Tāpat viņš atzinis, ka šīs slimības ārstēšana visā pasaulē ir vienāda - pat ja kādam radies priekšstats, ka Vācijā vai ASV ķīmijterapijā tiek izmantoti labāki preparāti, arī Krievijā tiek izmantotas tie paši ārvalstīs ražotie medikamenti.

"Kāpēc Friske devās ārstēties uz ASV, bet pēc tam uz Vāciju? Par to parūpējās viņas draugi, kuri savāca nepieciešamo naudu. Žanna ir Krievijā zināms cilvēks, un draugi vēlējās viņai palīdzēt, gribēja, kā labāk. Paldies dievam, ka mūsdienās cilvēkam ir iespēja izvēlēties, kur ārstēties," komentējis dakteris.

Viņš arī atzinis, ka mākslīgā apaugļošana, kas Friskei pirms diviem gadiem ļāva laist pasaulē dēliņu Platons, varētu būt paātrinājusi slimības attīstību - ja apaugļošanas laikā, kad organisms piedzīvo spēcīgu hormonālu "uzbrukumu", Friskes smadzenēs jau bija audzējs, tad šis process provocēja tā ātrāku palielināšanos.

Davidovs pastāstījis, ka uz Maskavu Friski atveda pirms diviem mēnešiem, kad viņa jau bija zaudējusi redzi un ļoti smagā stāvoklī.

"Iesākumā viņa ārstējās Vācijā, pēc tam Amerikā. Pie mums viņa atgriezās nomirt," dakteri citē izdevums Life News.  

Jau vēstīts, ka Žanna Friske mūžībā aizgāja 15. jūnija vēlā vakarā savā mājvietā Maskavā. Atvadas no dziedātājas notiks 17. jūnijā Maskavas Crocus hallē, bet zemes klēpī viņa tiks guldīta ceturtdien, 18. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!