Foto: F64

Otrdien, 3. novembrī, dzimšanas dienu svin kādreizējais Latvijas Nacionālā teātra aktieris, tagadējais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (attēlā) - viņam šajā dienā aprit 35 gadi.

Plašākai sabiedrībai Artusa vārds tapa zināms ap gadsimtu miju, kad viņš dzina apšaubāmas kvalitātes jociņus šovā Smejies vesels.

2003. gadā tolaik jaunais un daudzsološais aktieris kopā ar kolēģiem no Valmieras Drāmas teātra cieta smagā autoavārijā - divas dzīvības izdzisa uz visiem laikiem, bet Kaimiņam par toreiz notikušo atgādina rētas pierē.

Ir cilvēki, kuri vēl aizvien atceras, kā puisis neilgi pēc traģiskā negadījuma kāpa uz Jaunā Rīgas teātra skatuves, lai, neraugoties uz stiprinājumiem, kas bija nepieciešami kakla skriemeļa lūzuma dēļ, spēlētu izrādē DOSTOEVSKY - TRIP.

Vēlākajos gados Kaimiņa vārds regulāri parādījās dzeltenajā presē - tad viņš uzmanību pievērsa ar savām dēkām, no kurām skaļākās bija ar kolēģi no Dailes teātra Kristīni Belicku un politiķa Kārļa Leiškalna meitu Dārtu, tad "uzpeldēja" nostāsti par skandalēšanos bāros un citas lietas.

2011. gada decembrī uz lielajiem ekrāniem nonāca viena no pēdējo gadu apspriestākajām pašmāju filmām Kolka Cool, kuras pirmizrādi Kaimiņš apmeklēja ar apskādētu seju. Arī toreiz versijas par notikušo un to, kura vainas dēļ aktieris ticis pie zilas acs, atšķīrās.

2013. gada pavasarī sevi skaļi pieteica Artusa Kaimiņa vadītais sarunu šovs Suņu būda, un tas uzskatāms par laiku, kad par aktieri uzzināja visi - arī tie, kuri bija palaiduši garām viņa šausminoši pārliecinošo Vecenes tēlojumu tāda paša nosaukuma Vladislava Nastavševa izrādē Latvijas Nacionālajā teātrī vai ne mazāk spēcīgo sniegumu Krievijas slavenā režisora Kirila Serebreņņikova Rīgā veidotajā izrādē Voiceks.

Tālākajai notikumu attīstībai Kaimiņa dzīvē jau kļūst grūtāk izsekot. Tiesas darbi, izaicinājums uz dueli ar Gacho, sieviešu asaras, vīru dusmas - Suņu būdā un ap to virmoja visdažādākās emocijas.

2014. gada vasarā tapa zināms, ka Artuss nolēmis kandidēt Saeimas vēlēšanās. Lai gan daudziem tas šķita neticami, viņu ievēlēja un aktieris, pametis līdzšinējo darba vietu teātrī, braši ķērās pie deputāta amata pienākumu pildīšanas.

Neilgi pēc ievēlēšanas deputāts gan pamanījās iekulties visnotaļ nelāgā situācijā, jo bija nedaudz par daudz aizrāvies ar Vecrīgas naktsdzīves piedāvājumu baudīšanu, kas laikā, kad viņš bija aktieris, nevienam īpaši acīs nedūrās, bet deputāta ancuks bija uzlicis jaunus pienākumus un atbildību pret vēlētājiem.

Kopš iekļūšanas Saeimā Kaimiņš ar apbrīnojamu regularitāti ir pamanījies likt par sevi runāt, un, lai gan daudzi slēdza derības, cik ilgi tad viņš izturēs starp 100 gudrākajiem Latvijas prātiem, vismaz pagaidām deputāts nav metis plinti krūmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!