Foto: Instagram.com/sjanaelise/
Dažiem sociālie tīkli ir vieta, kur vienkārši pazīmēties un uzspodrināt savu ego, taču 21 gadu vecajai austrāliešu blogerei Sjenai Elisei Erpai (attēlā) tie palīdzējuši izārstēties no depresijas. Meitene atklājusi savu dzīvesstāstu, un tas aizkustinājis daudzus.

Elise nav tikai kārtējā tīmekļa zvaigznīte. Lai gan meitenes Instagram sekotāju skaits jau pārsniedz vienu miljonu, dāmas mērķis ir iepriecināt ļaudis un vairot pozitīvas emocijas, nevis vienkārši izrādīties. Austrāliešu daiļava intervijā izdevumam The Daily Mail atklājusi, ka sociālie tīkli viņai palīdzējuši uzveikt cīņu ar depresiju.

Par spīti apgalvojumiem, ka ļaudis sociālajos tīklos sevi cenšas parādīt labākā gaismā, nekā tie patiesībā ir, Elise ir spilgts piemērs tam, ka viņas dzīve šobrīd nudien ir tik perfekta, kā izskatās publicētajās bildītēs. Tiesa, savulaik meitenei klājies tik smagi, ka viņa pat mēģinājusi izdarīt pašnāvību.

The Daily Mail atklājusi Elise, pusaudžu vecums bijis viens no viņas dzīves grūtākajiem periodiem. Daiļava sirgusi ar depresiju, ienīdusi savu ķermeni, jutusies nevienam nevajadzīga, un visbeidzot sevis šaustīšana novedusi pie tā, ka 16 gadu vecumā meitene mēģinājusi padarīt sev galu.

Vairākkārtēji neveiksmīgi pašnāvības mēģinājumi beigušies ar to, ka Elise ievietota slimnīcā. Meitene ārstniecības iestādē pavadījusi dažus mēnešus, un to laikā daiļavas veselības stāvoklis uzlabojies.

Kad beidzies ārstniecības kurss, Elise atgriezusies mājās un nospraudusi mērķi turpmāk vairs nešaustīt sevi un būt laimīga. To realizēt viņai palīdzējuši sociālie tīkli. Kā intervijā atklājusi meitene, viņa izveidojusi Instagram blogu, kurā publicējusi skaistu un pārdomātus foto.

Ļaužu komplimenti un sajūsma ļoti cēlusi Elises pašnovērtējumu un palīdzējusi viņai pilnībā izārstēties no depresija. Austrāliešu blogere pastāstījusi, ka šobrīd viņa no visas sirds jūtas laimīga un ar dzīvi apmierināta.

Laika gaitā Elisei izveidojies prāvs fanu pulks, un meitene cītīgi turpina priecēt ļaudis ar skaistiem Instagram kadriem. Tāpat viņa izveidojusi arī dzīvesstila blogu un visādi citādi izmanto tīmekļa un sociālo tīklu sniegtās priekšrocības.

Kā pastāstījusi Elise, šobrīd viņas mērķis ir iedvesmot citus, kuri piedzīvojuši līdzīgas problēmas kā viņa, turpināt cīnīties un nepadoties, saskaroties ar grūtībām. Meitene ir pārliecināta, ka viņas pozitīvie foto ir labs veids, kā šo vēstījumu nodot nomāktiem un skumjiem ļaudīm. Austrāliešu blogeres Instagram profils apskatāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!