Foto: Kadrs no video

Trešdienas, 6. aprīļa, vakarā TV3 šova Tēta nedienas Latvijā faniem atkal bija iespēja iepazīt kādas vietējās daudzbērnu ģimenes saspringto ikdienu. Ar izaicinājumu paveikt sievas pienākumus galā bija jātiek tēvam, kurš, lai uzturētu savu kuplo saimi, ikdienā strādā ārzemēs.

Spēles galvenie varoņi bija Kļavnieku ģimene no Vecāķiem. Evita pie par sevi gandrīz 30 gadus vecākā Vladimira par sievu izgājusi, vēl jauna meitene būdama, un nu jau pāris bagātinājis pasauli ar sešām skaistām atvasēm vecumā no diviem līdz 17 gadiem.

Lai uzturētu kuplo saimi, Vladimirs strādā Norvēģijā par autovadītāju, bet Evija Latvijā tikmēr raujas melnās miesās, lai izvadātu atvases pa mācību iestādēm un aprūpētu jaunāko mazulīti. Vīrs mājās ir vien četras dienas mēnesī.

Gan pati Evita, gan vecākā meita nebaidījās atklāt, ka ikdienā māmiņa ir ļoti nogurusi. Tāpēc atpūta SPA, kamēr vīrs beidzot izbauda visus viņas darbus, Evitai bija īsta svētība.

To, ka spriedze ģimenē ir liela, skatītāji saprata jau no pirmajiem kadriem. Bērni kameru priekšā nemitīgi plūcās, nekautrējoties viens otru arī iekaustīt. Situāciju, kāda kuplajā saimē izveidojusies, kad mājās nav mamma, lieliski raksturoja viena no meitām – "visi trako, lamājas, ārdās un kaujas".

Lai arī tēvs centās, kā nu vien prot, bērni izmantoja katru viņa prombūtnes brīdi, lai paraustītu viens otru aiz matiem un paplēstos. Lai arī visas dienas pagāja vienā lielā klaigāšanā, beigas kā allaž bija mīlestības pilnas.

Skaisti sapucēto mammu ģimene sagaidīja ar sarkanām rozēm, skūpstiem un solījumiem turpmāk vairāk atbalstīt ikdienas darbos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!