Foto: EPA/LETA
Lai gan, kā apgalvo radiogeiša Ieva Adamss, trīs laulības dzīves laikā mūsdienās ir norma, tieši savā kāzu dienu pāri parasti nedomā par to, ka kādreiz arī nāksies šķirties. Šajā sakarā apkopotas ievērojamākās kāzas 2010. gadā, lai gan nākamgad daudzi no šiem pāriem, iespējams, būs ievērojamāko šķiršanos topos.

Romantiskākās kāzas

Šī gada 24. jūnijā Havaju salu kūrorta pludmalē apprecējās viena no pasaules skaistākajām sievietēm - 24 gadus vecā amerikāņu aktrise Megana Foksa - un jauniešu seriāla Beverlihilza varonis Braiens Ostins Grīns (37). Arī medusmēnesi jaunlaulātie pavadīja Havaju salās, vairākas dienas baudot viens otra sabiedrību Four Seasons viesnīcā.

Pasakainākās kāzas

31. jūlijā jūras krastā Korsikas salā apprecējās 29 gadus vecā amerikāņu R&B dziedātāja Ališa Kīza un 31 gadu vecais reperis Swizz Beatz. Ielūgto viesu pulkā bija daudzi no šīs pasaules ietekmīgākajiem šovbiznesa darboņiem - Kvīna Latifa, U2 vokālists Bono un citi. Laulību ceremoniju pludmalē šogad izbaudīja arī 28 gadus vecā aktrise Anna Pakvina, tiesa, tas notika Malibu krastos.

Kuriozākās kāzas

14. augustā Santabarbarā 23 gadus vecā amerikāņu aktrise un dziedātāja Hilarija Dafa apprecējās ar Pittsburg Penguins komandas hokejistu Maiku Komriju. Laulību ceremoniju nedaudz aizēnoja tas, ka līgavai kāzu laikā izkrita zobs. Arī slavenā spēkavīra Halka Hogana kāzas 14. decembrī neiztika bez kurioza - tur modrie paparaci piefiksējuši visai iespaidīga mēroga kautiņu starp kāzu viesiem.

Visdārgākās kāzas

31. jūlijā nelielajā Reinbekas pilsētiņā Hudzonas upes krastā senā muižā Astor Courts apprecējās 30 gadus vecā Čelsija Klintone - politiķu Bila un Hilarijas meita, kā arī 32 gadus vecais Marks Mezvinskis. Pēc amerikāņu žurnālistu aprēķiniem, šīs kāzas izmaksāja vismaz piecus miljonus dolāru.

Viseksotiskākās kāzas

23. oktobrī apprecējās 26 gadus vecā amerikāņu dziedātāja Keitija Perija un britu komiķis Rasels Brends. Kāzas notika pēc hinduistu paražām kādā Indijas viesnīcā netālu no Rantamboras dabas parka. Kāzas jaunajam pārim izmaksāja aptuveni divus miljonus dolāru, bet pirmo kāzu nakti viņi pavadīja džungļos.

Visskaistākā pāra kāzas

Par visskaistāko pāri šogad nodēvēts 33 gadus vecais britu aktieris Orlando Blūms un 27 gadus vecā austrāliešu modele Miranda Kerra, kuri vairakkārt iekļauti iekārojamāko, skaistāko, seksīgāko utt. cilvēku sarakstos. Klusā ceremonijā savā Losandželosas īpašumā pāris apprecējās jūlijā, tikai mēnesi pēc tam, kad bija izziņojuši par savu saderināšanos. Medusmēnesi pāris aizvadīja Karību salās, un drīz vien modele paziņoja, ka gaida pirmo bērniņu.

Visgaidītākās kāzas

Par visgaidītākajām kāzām nosauktas spāņu aktieru Havjēra Bardema un Penelopes Krusas kāzas, kuri savu biogrāfiju līdz šim nebija aptraipījuši ar neskaitāmām laulību šķiršanas prāvām. Krusa līdz savām pirmajām laulībām gaidīja 36 gadus, bet Bardems no vecpuiša dzīves atteicās vien 41 gada vecumā. Pāris Bahamu salās apprecējās jūlijā, bet vēlāk atklājās, ka Krusa jau tobrīd bija ieņēmusi bērniņu.

Vistradicionālākās kāzas

10. jūlijā Itālijas pilsētā Komo villā D'este apprecējās 27 gadus vecā britu aktrise Emīlija Blanta un 30 gadus vecais Džons Krasinskis, kurš pazīstams pēc kulta seriāla The Office. Blanta bija ģērbusies klasiskā krēmkrāsas kleitā un pie altāra devās kāzu marša pavadījumā.

Vismājīgākās kāzas

10. jūlijā pēc ilgām attiecībām oficiāli laulību reģistrēja 45 gadus vecais amerikāņu komiķis Martins Lourenss un viņa civilsieva Šamika Gibsa. Abu meitas jau ir tik lielas, ka kāzās viņas bija līgavas māsu lomā. Pavisam klusi savās mājās 22. maijā apprecējās arī dziedātāja Alanisa Morisete un reperis Mario Tridvejs.

Viskaraliskākās kāzas

19. jūlijā Stokholmas karaļnama pilī apprecējās 33 gadus vecā Zviedrijas princese Viktorija un viņas bijušais treneris, 37 gadus vecais Daniels Vestlings. Laulību ceremonija izmaksāja divus miljonus dolāru, un tajās piedalījās 1900 viesi.

Visslepenākās kāzas

5. jūnijā Andalūzijā apprecējās 24 gadus vecā britu aktrise Džemma Artertona un 37 gadus vecais pārdošanas menedžeris Stefano Katelli. Viņu laulību ceremonija bija tik slepena, ka par tās norises vietu netika paziņots pat kāzu viesiem.

Starp populārākajām šovbiznesa zvaigznēm, kas šogad apprecējušās, minami arī Sets Grīns, Vinss Vons, Aila Fišere un Saša Barons Koens, Kalista Flokhārta un Harisons Fords, Mena Suvari, Nikola Ričija, Robijs Viljamss un Aida Fīlda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!