Foto: LETA

LNT šova Latvijas princese otrās sezonas uzvarētāja Alise Piterniece (attēlā), pateicoties šovam, tikusi pie basketbola treneres darba – viņa māca spēlēt divdesmit jaunām un talantīgām dobelniecēm, kuras Alise jau ir iemīlējusi tik ļoti kā pašas meitas.

"Esmu sākusi strādāt par treneri jaunajām basketbolistēm Dobelē. Sākumā trenēju piecas meitenes, bet nu jau viņu ir vairāk nekā divdesmit vecumā no desmit līdz divpadsmit gadiem," izklaides portālam Mango stāsta Alise.

Pie šī darbiņa viņu aizvedušas tieši "princeses gaitas". "Kļuvu par treneri, pateicoties šovam. Pēc dalības Latvijas princesē tiku uzaicināta uz labdarības pasākumu un satiku pareizos cilvēkus īstajā laikā, kas mani aizveda pie šīm meitenēm," atklāj Alise, piebilstot, ka nav cerējusi, ka pāris treniņi ar meitenēm izvērtīsies par tik nopietnu sadarbību.

Kad Alise ieradusies uz pirmo treniņu, mazās basketbolistes viņā uzreiz atpazinušas populārā šova dalībnieci.

"Sākumā viņas mani sauca par princesi, bet es iemācīju, ka esmu trenere. Meitenes man priecīgi stāsta, ka sekojušas šovam, redzējušas mani televīzijā. Viņas visas ir lieliskas meitenes, es viņas esmu tik ļoti iemīlējusi, ka jau uztveru kā savas meitas, un mēs esam labas draudzenes," smaidot stāsta "Latvijas princeses" titula īpašniece.

Lai gan ārpus nodarbībām viņa kopā ar audzēknēm atpūšas un rīko dažādas interesantas aktivitātes, uz laukuma Alise nekāda princese neesot. "Es esmu stingra trenere! Saku meitenēm, ka ārpus treniņiem var mani saukāt par princesi, Alisīti vai vēl kā citādāk, taču uz laukuma es viņām esmu tikai un vienīgi trenere," stāsta Alise.

Viņa ar prieku skatās uz savām mazajām basketbolistēm un secina, ka jau apmēram puse meiteņu vēlas savu nākotni saistīt ar profesionālo sportu.

"Viens no iemesliem, kāpēc piekritu braukāt uz Dobeli un vadīt treniņus, ir tas, ka ārpus Rīgas meitenēm nav tik daudz iespēju trenēties, cik to ir galvaspilsētā. Taču viņas ir ļoti talantīgas! Piemēram, man ir viena vienpadsmitgadīga meitene, kura jau ir 1,76 metrus gara un ļoti atlētiska," stāsta Alise.

Skatoties uz talantīgajām jaunajām sportistēm, Alisei nereti uznākot nožēla par to, ka pati neturpināja karjeru basketbolā.

"Esmu izdarījusi kļūdas, taču jādzīvo tālāk ar prieku. Domāju, ka mans dzīves uzdevums bija nolikt malā pašai savu karjeru, lai nodotu zināšanas jaunajai paaudzei. Mācu viņām nepieļaut manas kļūdas," stāsta Alise.

Paralēli treneres darbam viņa jau sākusi strādāt arī ar topošajām māmiņām, jo studē par vecmāti, un palīdzējusi nākt pasaulē arī bērniņam.

"Šobrīd esmu pa vidu darbam ar grūtniecēm un basketbolam. Protams, pienāks brīdis, kad būs jāizvēlas, no kura darbiņa atteikties, taču es zinu, ka viss notiks dabiski. Pēc atgriešanās no Amerikas man nāca apjausma, ka ir kāds augstāks spēks - Dievs, Svētais Gars vai kaut kas cits, kam nu mēs katrs ticam, kas visu saliks pa plauktiņiem," ir pārliecināta Alise.

Daudzas svarīgas atziņas viņa guvusi arī pēc šķiršanās no sava ilggadējā drauga gada sākumā. "Pašlaik visu savu enerģiju veltu mazajām. Pirms tam es pati sevi biju nolikusi otrajā plānā attiecību dēļ, bet nu esmu sapratusi, ka tā nedrīkst darīt," secinājusi jaunā trenere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!