Foto: Vida Press
6. novembris Latvijas un pasaules vēsturē ir visai nozīmīgs datums. 1947. gadā šajā dienā Rīgā pirmo reizi sāka kursēt trolejbusi, bet 1954. gadā sāka translēt Latvijas Televīzija.

Savukārt pasaulē šīs dienas ievērojamākais notikums ir leģendārās britu rokgrupas The Sex Pistols pirmais koncerts, kas notika 1975. gadā Saint Martins koledžā.

Koncertu bija noorganizējis Glens Metloks, kas šajā koledžā mācījās, bet grupā tobrīd bez viņa spēlēja arī Džonijs Rotens (attēlā), Stīvs Džonss un Pols Kuks.

Savā pirmajā koncertā jaunie panki nospēlēja dažu dziesmu kaverversijas no The Who, The Small Faces un The Monkees repertuāra.

Kā stāstīja koncerta aculiecinieki, tas bijis viens ellīgs troksnis, kam maz sakara ar mūziku, turklāt puiši sakāvušies ar otras šī vakara grupas mūziķiem.

Līdz Sex Pistols pašam leģendārākajam koncertam, kuru saskaņā ar leģendu noskatījās daži cilvēki, bet viņi katrs nodibināja savu grupu (Siouxsie and the Banshees, Buzzcocks, Generation X), ilgi nebija jāgaida - tas notika 1976. gada 12. februārī Londonas Marquee klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!