Vislabāk šai problēmai pievērsties pēc iespējas ātrāk. Jo biežāk kaķim būs atļauts izšļircināt urīnu vienā noteiktā vietā, jo vairāk šis ieradums var nostiprināties un lielāks kaitējums tiks nodarīts jūsu paklājiem un mēbelēm.

Vietas satīrīšana. Sāciet ar kaķa iezīmētās vietas rūpīgu uzkopšanu, jo kaķiem ir ļoti laba oža un, ja jūs pilnībā nesatīrīsiet visu urīnu, tad kaķis atkal un atkal atgriezīsies šajā vietā, lai atjaunotu smaku. Ir ļoti svarīgi, kā jūs tīrāt šādas vietas.

Daudzi mazgāšanas līdzekļi nav piemēroti, jo tie satur amonjaku un hloru. Abas šīs vielas satur arī kaķa urīns, līdz ar to jūs tikai problēmu padziļināt.

Labākā metode ir šāda:

  • Visas notraipītās vietas nomazgājiet ar siltā ūdenī izšķīdinātu mazgāšanas līdzekli, kas nesatur amonjaku un hloru.
  • Noskalojiet visu ar aukstu ūdeni un ļaujiet nožūt.
  • Apsmidziniet vai noberziet visu laukumu ar medicīnisko spirtu (vai degvīnu), kas likvidēs visus urīna taukvielu nogulsnējumus, un atkal ļaujiet visam nožūt.
  • Neļaujiet kaķim piekļūt telpām, kur veicāt šo tīrīšanu.
  • Piezīme. Vispirms uz maza laukumiņa pārbaudiet, vai šī tīrīšanas metode nesabojās jūsu audumu vai paklāju.

    Kad jūs esat rūpīgi iztīrījuši visas vietas, kurās kaķis agrāk izšļircināja urīnu, būtu labi vismaz dažas dienas neļaut kaķim pie tām atgriezties. Mēģiniet pārvietot mēbeles vietās, kur kaķis mēdza izšļircināt urīnu, piemēram, nolieciet tur kādu atzveltnes krēslu, nelielu grāmatplauktu vai ko citu, kas traucētu viņam piekļūt “iecienītajām” vietām. Tas palīdzētu kaķim tikt vaļā no šī nepatīkamā paraduma.

    Jūs varat arī pamēģināt uz grīdas pie parasti apšļircinātās vietas izklāt alumīnija foliju, jo kaķiem nepatīk uz tās uzkāpt. Jūs varat mēģināt tajās vietās nolikt barības traukus – tomēr nelieciet tur jūsu kaķa iecienītākos gardumus, jo viņš var vienkārši tos apēst un pēc tam tik un tā izšļircināt urīnu.

    Tomēr, ja jums mājās ir īpaši “neatlaidīgs” urīna izšļircinātājs, kurš nereaģē uz minētajiem paņēmieniem, tad tas visticamāk ir tāpēc, ka:

  • Jūs nespējat mainīt vai likvidēt stresa avotu, kas ietekmē jūsu kaķa uzvedību.
  • Jūsu kaķa uzvedība ir pārāk dziļi iesakņojusies un pārāk ilglaicīga. Un visi jūsu veiktie pasākumi nav pietiekami iedarbīgi, lai aizstātu apmierinājuma sajūtu, kas kaķim rodas no šādas uzvedības – pat, ja šis apmierinājums kaķim var būt tūlītēja atvieglojuma sajūta no satraukuma un nedrošības.
  • Ja jūs esat izmēģinājuši visus minētos ieteikumus un jums nav izdevies novērst šo kaķa paradumu, nekādā gadījumā neizlieciet kaķi vienkārši uz ielas! Jebkuru problēmu gadījumā kontaktējieties ar veterinārārstu, kurš jums spēs dot vislabāko padomu.

    Raksta tapšanā izmantoti “Cats Protection” materiāli.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!