Foto: Kadrs no video
Internetā pretrunīgu vērtējumu izraisījis sižets, kurā redzams, kā zelta retrīvera kucīte, pamanījusi, ka viņas kucēns sācis slīkt piemājas baseinā, nekavējoties metas ūdenī un ar purnu izvelk to no ūdens.

Video kritizētāji ir pārliecināti, ka no filmētāja puses tā bijusi nepieļaujami nežēlīga rīcība, savukārt kāds suņu treneris atzīst, ka tieši tā savulaik peldēt mācījis vācu aitu suņus, vēsta izdevums The Daily Mail.

Kucīte vispirms mēģināja izvilkt kucēnu ar ķepu palīdzību, bet, tā kā tas neizdevās, sagrāba mazuli aiz skausta. Turklāt pēc tam vēl to krietni sapurināja, it kā nosodot par neapdomīgu rīcību.

Video vietnē YouTube sižets dažu dienu laikā noskatīts vairāk nekā 120 000 reizes.

Daļa skatītāju sajūsminājās par jauko kucēnu un viņa drosmīgo māmiņu, kamēr citi veltīja skarbus vārdus suņu īpašniekiem, raksturojot to kā nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Kritizējot notiekošā filmētāju, kāda sieviete ar lietotājvārdu PrincessLorie rakstīja: "Riebīgais īpašnieks centās tikt pie savām 15 minūtēm slavas, pakļaujot briesmām nabaga bezpalīdzīgos dzīvniekus."

Citi aizstāvēja īpašnieka rīcību, skaidrojot to ar suņu apmācību. "Tieši tā mēs trenējām darbam paredzētos vācu aitu suņus, lai viņi prastu peldēt un glābt cilvēkus," rakstīja lietotājs Inventour1.

"Mēs viņus iemetām baseinā vai okeānā un ļāvām viņiem pašiem izdomāt, kas darāms. Suņi ir izturīgi un šad tad nedaudz slapjuma viņiem nenāk par ļaunu," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!