Piecpadsmit kilogramus smagais runcis vārdā Sūklis Bobs (attēlā) pretendē uz pasaulē smagākā kaķa titulu, jo iepriekšējais rekordists – 18 kilogramus sasniegušais kaķis Ņau – maija sākumā devās uz labākiem medību laukiem.

Deviņus gadus vecais Sūklis Bobs nokļuva vienā no Ņujorkas dzīvnieku patversmēm aprīlī, jo gados vecie saimnieki par viņu vairs nespēja parūpēties. Piesakot savu mīluli patversmē, saimnieks brīdināja, ka dzīvnieks ir liels, tomēr darbinieki pat nenojauta, ka ieraudzīs tādu "brīnumu".

Patversmē gigantiskajam kaķim piešķirts atsevišķs liels būris, lai viņš varētu daudz kustēties. Runcim nozīmēti arī fiziski vingrinājumi un īpaša diēta ar zemu ogļhidrātu un augstu olbaltumvielu saturu.

Patversmē strādājošā brīvprātīgā Sūzija Andersa publiskojusi Boba video dzīvnieku mīļotāju kanālā vietnē YouTube. Maija beigās Bobs, kurš ap to laiku jau bija zaudējis pāris kilogramus svara, nokļuva interneta mediju uzmanības centrā un tagad jau kļuvis ārkārtīgi populārs.

Iepriekšējais rekordists kaķis vārdā Ņau (Meow) miris maija sākumā no plaušu nepietiekamības, kas attīstījusies no pārmērīgas aptaukošanās. Tieši sava treknuma dēļ kaķis arī bija nonācis patversmē - viņa iepriekšējā saimniece, veca kundzīte, vairs nespēja dzīvnieku aprūpēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!