Foto: Privātais arhīvs
Šveiciešu ūdenslīdējs Franko Banfi apmeklējis Mato Graso reģionu Brazīlijā un atgriezies ar iespaidīgām fotogrāfijām, kurās dabiskos apstākļos redzama pasaulē lielākā čūska – anakonda.

Kā vēsta ārvalstu mediji, 53 gadus vecais vīrietis astoņus metrus garo čūsku fotografējis bez draudiem savai dzīvībai, jo anakonda īsi pirms "foto sesijas" bija notiesājusi vislielāko grauzēju pasaulē - kapibaru.

Visu foto sesijas laiku milzīgā čūska laiski glūnējusi uz fotogrāfu, un viņš, pēc paša vārdiem, čūskai varējis pat pieskarties ar roku, tomēr to nav darījis.

"Sākumā patiešām ir bailīgi, taču drīz vien pierodi un pa īstam sāc cienīt šo dzīvnieku. Es līdz šim nekad nebiju bijis tik tuvu anakondai, bet man šķiet, ka šī lielā čūska, kas nav indīga, ir krietni vien mazāk bīstama par sīkajiem riebekļiem, kas ložņā pa zemi," izteicies fotogrāfiju autors.

Anakonda ir pasaulē lielākā čūska, kuras garums var sasniegt deviņus metrus un svērt ap 130 kilogramiem. Nebrīvē viņas dzīvo piecus līdz sešus gadus, bet terārijā var nodzīvot līdz par 28 gadiem.

Pretēji izplatītajiem maldiem, anakonda un citas žņaudzējčūskas nevis saspiež savus upurus un lauž viņiem kaulus, bet gan aptver tos, neļaujot elpot un tādējādi nosmacējot. Tāpat kā visas citas čūskas, arī anakondas medījumu aprij pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!