Foto: AP/Scanpix
Pie Aļaskas krastiem makšķernieks noķēris gigantisku jūras asari, kura svars ir vairāk nekā 17 kilogrami, bet garums – 104 centimetri. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, asaris ir divus gadsimtus vecs.

Kā vēsta ziņu kanāls Fox News, izcilais loms padevies Sietlas iedzīvotājam Henrijam Līdmanam (attēlā) - viņš zivi izvilcis no 270 metru dziļuma.

"Es sapratu, ka zivs ir anomāli liela. Bet es pat nenojautu, kas tas ir rekords, līdz paskatījos Aļaskas ceļvedī, ko atradu uz kutera klāja atpakaļceļā," pēc tam stāstījis Līdmans.

Savu lomu makšķernieks plāno pārvest mājās uz Sietlu un izgatavot no tā izbāzeni. Taču pirms tam zivij izgriezti audu paraugi, kas nepieciešami pētījumiem, un nosūtīti uz Džuno pilsētu precīzai vecuma noteikšanai.

Eksperti uzskata, ka šī zivs ir vairāk nekā 200 gadus veca, taču Sitkas pilsētā, netālu no kuras Līdmans noķēra savu zivi, ir reģistrēts šī brīža rekords - noķerts 205 gadus vecs jūras asaris.

Ja tiks sasniegts jauns rekords, Līdmans to varēs reģistrēt Ginesa rekordu grāmatā kā visvecāko Klusā okeāna iemītnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!