Visai neparasts video fragments kļuvis populārs internetā – tajā redzams, kā no ūdens izvilkta āmurhaizivs mazuļus dzemdē pludmalē tieši pārsteigto atpūtnieku priekšā.

Sižets nofilmēts Floridas štata pilsētā Panamasitibīčā, kur tūristi bija pamanījuši haizivs peldspuru, tāpēc steidzīgi bija iznākuši no ūdens.

Tomēr viens no atpūtniekiem nolēma nodemonstrēt savu drosmi un metās ūdenī, lai noķertu lielo zivi. Viņa centieni vainagojās ar panākumiem - plikām rokām viņš plēsoņu sagrāba aiz astes un izvilka pludmales smiltīs.

Tik neparasts loms, protams, piesaistīja lūriķu uzmanību, un viņi pūlī zivi sāka fotografēt un filmēt. Liels bija viņu pārsteigums, kad haizivs viņu acu priekšā dzemdēja vairākus mazuļus.

Mazie zivtēni uzreiz ienira ūdenī, bet mātei traucēja tas pats varonis, kurš viņu bija izvilcis - viņš to aiz astes atkal izvilka krastā un, sajūsmas spiedzienu pavadīts, piespieda pie zemes.

Kā vēsta vietējie mediji, par incidentu drīz vien uzzināja ūdens glābēju komanda, kas haizivij steidzās palīgā, taču zivs dīvainā kārtā negribēja atgriezties ūdenī, tāpēc pēc dažām stundām uz sauszemes nomira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!