Foto: Publicitātes foto
Komēdiju šova "Neglīto dzīvnieku aizsardzības biedrība" bija sarīkojusi kampaņu, lai noskaidrotu, kurš ir neglītākais dzīvnieks uz šīs planētas, un par tādu balsojumā tika atzīta zivs-lāse (attēlā).

"Neglīto dzīvnieku aizsardzības biedrības" dalībnieki ir mākslinieki, kas darbojas stand-up komēdijas žanrā, un viņi savai biedrībai meklēja talismanu.

Tad arī viņiem radusies doma, ka par tādu jākļūst pasaulē neglītākajam dzīvniekam, tāpēc tika izveidota īpaša mājaslapa, kurā cilvēki varēja balsot par neglīteņiem. Kopumā kampaņā balsojuši 88 tūkstoši cilvēku, no kuriem 10 tūkstoši par neglītāko pasaulē atzinuši tieši zivi-lāsi.

Taču biedrības mērķis vienlaikus ir bijis arī cēls - viņi vēlējušies parādīt, ka neglītiem dzīvniekiem nepieciešama tāda pati uzmanība kā izdaudzinātiem skaistuļiem.

"Tradicionālā pieeja dzīvnieku aizsardzībai ir egoistiska. Mēs aizstāvam tikai tos dzīvniekus, kuri mums šķiet simpātiski, piemēram, pandas," raidsabiedrībai BBC skaidrojis biedrības prezidents, biologs un TV šovu vadītājs Saimons Vats.

Zivs-lāse šajā balsojumā apsteidza vairākus citus neglīteņus - mērkaķi ar penim līdzīgu degunu, nelidojošo kakapo papagaili, cūkdegunaino bruņurupuci, dīvaino aksolotlu un citus zvērus (pretendentus var apskatīt šeit).

Zivs-lāse dzīvo pie Austrālijas, Tasmānijas un Jaunzēlandes krastiem 600 līdz 1200 metru dziļumā, kur spiediens ir vairākas reizes lielāks par atmosfēras spiedienu, un arī pašas zivs ķermenis ir tikai nedaudz blīvāks par ūdeni.

Lai gan tā nav ēdama, zivs-lāse bieži vien nonāk zvejnieku tīklos kopā ar krabjiem un omāriem, kas dzīvo tādā pašā dziļumā. Tas arī ir iemesls, kāpēc zivīm-lāsēm draud izmiršana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!