Foto: Vida Press
Pasauli pāršalkusi sēru vēsts, ka uz citiem medību laukiem aizvadītajā nedēļā, Pateicības dienas rītā, astoņu gadu vecumā devies suns Elvuds (attēlā), kurš 2007. gadā ieguva "pasaules neglītākā suņa" titulu.

Elvuds ir čivavas un Ķīnas cekulainā suņa krustojums, un pie saviem saimniekiem Ņūdžersijā viņš nonāca 2005. gadā, aptuveni deviņu mēnešu vecumā, kad Kārena Kviglija viņu paglāba no drošas nāves - iepriekšējais īpašnieks dzīvnieku bija nolēmis iemidzināt, jo, viņaprāt, tas bija pārāk neglīts.

Elvuds ātri vien kļuva par Kvigliju ģimenes mīluli, un viņa saimniece savu četrkājaino draugu 2007. gadā nolēma pieteikt ikgadējā neglītāko suņu konkursā, kurā viņš pārliecinoši uzvarēja, tā iemantojot milzīgu slavu un prāvu fanu pulciņu.

Uzvarot konkursā, Elvuds kļuva par visas pasaules mīluli. Savas dzīves laikā viņš piedalījās vairāk nekā 200 dažādos labdarības pasākumos, kuros kopumā palīdzēja savākt vairākus simtus tūkstošus dolāru dzīvnieku tiesību aizsardzības biedrībām.

Pēdējos mēnešos Elvudu vajāja veselības problēmas, bet šķita, ka viņš pamazām sāk atkopties, tādēļ viņa nāve bija ļoti negaidīta un suņuka ģimene šobrīd ļoti sēro par savu zaudējumu. Arī ļaudis citur pasaulē piemin mazo šuneli.

"Viņš lika cilvēkiem smaidīt, viņš lika tiem smieties un justies labi. Tas bija brīnišķīgi. Viņš visiem ļoti pietrūks," ārzemju medijiem savu komentāru sniegusi Elvuda saimniece Kārena, kura arī sarakstījusi bērnu grāmatiņu par savu mīluli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!