Foto: Vida Press
Skolotājam Valteri Mulkahainenam jau atkal gadījusies milzu veiksme kādā Somijas mežā - šoreiz viņam izdevies iemūžināt trīs lācēnus, kuri mācās kāpt kociņā un viņu mammu, kura mazuļus māca to darīt pareizi.

Amizantās ķepaiņu izdarības notikušas pie kāda apmēram trīs metrus augsta koka stumbra meža vidū. Kamēr mazuļi centušies apgūt dzīves gudrības, viņu mamma ik pēc brītiņa nākusi pūkaiņiem rādīt, kā kociņā uzrāpties pareizi.

Mulkahainens ārvalstu medijiem stāstījis, ka vērojis draiskos mazuļus gluži kā pasaku uzvedumu. "Lācīši lielāko daļu laika bija piecēlušies pakaļķepās, viņi izskatījās tik smieklīgi - gluži kā pasakā," teicis skolotājs ar fotogrāfa talantu.

Viņš tāpat ievērojis kādu interesantu niansi - ne lācēnus, ne viņu mammu neinteresēja neviens cits kociņš - viņi tik nebēdnīgi draiskojās ap šo stumbru, it kā tas būtu vienīgais koks visā mežā.

Katrs kāpiens ildzis tikai dažas sekundes, bet pārējā laikā lācēni vienkārši sēdējuši meža sūnās un lēnīgi vērušies apkārt. "Es pat vēlējos viņiem pievienoties, tomēr droši vien lācene par to nebūtu sajūsmā," smejot sacījis Mulkahainens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!