Foto: Vida Press
Britu dabas fotogrāfam Ričardam Bauleram izdevies iemūžināt īpaši piemīlīgu pelēko roni, kurš, paisuma un vētras nogurdināts, atpūties kādā piekrastē Horsijā, Norfolkas grāfistē.

Baulers, kurš ļekaino zvēriņu nodēvējis par paģiru mocītu roni, stāsta, ka ūsainītis piesaistījis fotogrāfa uzmanību ar savu amizanto izturēšanos - sākumā ronītis turējis savu galvu, tad atvēris vienu aci, "paģiru efektu" pabeidzot ar otras acs aizsegšanu ar pleznu. Pēc brīža ar apmierinātu purniņu dzīvnieciņš atkal iesnaudies.

"Nedēļas nogalē mēs, vairāku fotogrāfu grupa, devāmies uz Norfolkas piekrasti. Bijām nedaudz nobažījušies, vai atradīsim roņus, jo torīt bija īpaši augsts paisums, ko vēl vairāk pastiprināja vētra.

Nogājuši vairākas jūdzes uz Horsijas pusi, mēs satikām vairākas roņu mātes ar mazuļiem un dažus pieaugušus roņu tēviņus. Mēs nogūlāmies smiltīs, lai viņus nobildētu, bet jaunuļi rāpoja uz mūsu pusi, domājot, ka redz mammu.

Viens mazulis bija īpaši jauks un amizants, un viņu es nobildēju vairākās pozās, kas, manuprāt, izskatījās pēc pamošanās paģirās. Lai vai kā - domāju, ka šie roņi bija aizvadījuši ļoti smagu nakti nemierīgajā jūrā," ārvalstu medijiem sacījis fotogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!