Foto: Vida Press
Unikālas fotogrāfijas pie Austrālijas krastiem izdevies uzņemt zemūdens pasaules fotogrāfam Filam Deivisonam – viņš iemūžinājis, kā ronis mežonīgi uzbrūk astoņkājim un iekož viņam vienā no kājām.

Nežēlīgo cīniņu viņš novērojis okeānā pie Morningtonas pussalas, kur kopā ar citiem ūdenslīdējiem bija ieniris, lai baudītu brīnumainos zemūdens valstības skatus.

Tad fotogrāfa acu priekšā pēkšņi sākās cīniņš - ronis, kuru nirēji iesaukuši par Sesilu, uzbruka maoru astoņkājim, kas par godu mītiskajam jūras briesmonim Austrālijā lielākoties tiek dēvēts par Krākenu.

"Es nolēmu ienirt metrus 50 no krasta, lai paskatītos, kā klājas Sesilam. Bet uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kā parasti, ka notiek kas ļoti īpašs; es pat sajutu spriedzi ūdenī.

Ronis saķēra astoņkāji aiz taustekļa un sāka ap mani riņķot, nelaižot astoņkāji vaļā. Tie nudien bija skati, ko katru dienu redzēt neizdodas," vēlāk izteicās Deivisons.

Kā ironiski piezīmē fotogrāfs, visu notiekošo vēroja arī kāds izteiksmīgs jūras zirdziņš, taču viņš nedarīja neko, lai nāvējošo cīniņu pārtrauktu.

Šoreiz astoņkājim no apēšanas izvairīties izdevās, bet roņi pusdienām nesmādē daudzus jūras dzīvniekus - zivis, kalmārus, astoņkājus, garneles - un mazus putniņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!