Foto: Vida Press
Kādam fotogrāfam "Chipembele Wildlife Rescue" centrā Zambijā izdevies iemūžināt burvīgus mirkļus, kuros draiskojamies redzami labi draudziņi - nīlzirdziņš Duglass un terjeri Mollija un Koko.

Mazais nīlzirdziņš un abi terjeri par nešķiramiem draugiem kļuva, kad divas nedēļas vecais hipopotamu mazulis, kuru atrada pamestu, tika nogādāts dzīvnieku aprūpes centrā.

Fotogrāfijās redzams, ka Duglass ar Molliju un Koko labprāt blēņojas un mīļojas - terjeri laiza mazulīša Duglasa purniņu, vērīgi lūkojas zvēriņa mutē un pat kosta viņa pakaļķepu.

Mazais nīlzirdziņš izskatās ļoti laimīgs ne vien kopā ar Molliju un Koko, bet arī mācoties peldēt kopā ar zvēru aprūpes centra darbinieku.

Pamestais hipopotamiņš piedzimstot svēra apmēram 45 kilogramus, bet pieaudzis tas var kļūt pat par vairāk nekā trīs ar pusi tonnas smagu zvēru.

Centra darbinieki kopā ar speciālistiem baro atrasto mazuli ar viņam īpaši piemērotu pieniņu, lai stiprinātu zvēra imunitāti, un māca viņu peldēt, jo cer, ka kādu dienu viņš atkal kļūs par savvaļas zvēru, kas, iegrimis ūdenī, pavadīs līdz pat 16 stundām diennaktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!