Foto: Vida Press

Pavisam nesen plašu popularitāti izpelnījās video fragments, kurā redzams, kā mazs zilonītis atvaira 14 lauvu uzbrukumu, taču zvēru pasaulē var notikt arī trakākas lietas – šoreiz pret 17 lauvām nācies cīnīties vienai pašai dzeloņcūkai.

Incidents nofilmēts Krīgera nacionālajā parkā Dienvidāfrikas Republikā, un par to parka blogā pastāstījis dzīvnieku uzrauga Lisjēns Bimons.

"Kad gaisa temperatūra sāka kristies, lauvu bars nolēma, ka pienācis laiks iestiprināties. Sekojot dzīvniekiem, mēs pamanījām, ka viņi kādu aplenc.

Kad piekļuvām tuvāk, atklājās, ka 17 lauvu bars aplencis nelielu dzeloņcūku. Plēsoņas viņu sāka grūstīt ar ķepām, lai dzeloņcūka apgāztos un viņu varētu nokost.

Taču upuris pat nedomāja padoties - viņš draudīgi kratīja asti, kas rada citus dzīvniekus atbiedējošas skaņas, un, gaisā saslējis visas savas asās adatas, sāka atkāpties, neļaujot lauvām tuvoties," blogā raksta Bimons.

Cekulainās dzeloņcūkas, kāda redzama video fragmentā, savvaļā mīt visā Āfrikā un Itālijas ziemeļos. Tās sver no 13 līdz 27 kilogramiem un ir pilnībā klātas ar "adatām". Zināmi gadījumi, kad šie dzīvnieki nogalinājuši lauvas, leopardus, hiēnas un pat cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!