"MansDraugs.lv" pagājušās nedēļas sākumā rakstīja par neredzīgo daugavpilieti Alekseju Korsaku, kurš kopā ar savu suni-pavadoni Tikku bija apņēmies svētdien, 17. maijā, noskriet piecu kilometru distanci "Lattelecom" Rīgas maratonā. Par spīti drēgnajam laikam un līņāšanai Aleksejs ar Tikku vajadzīgajā laikā stājās uz starta līnijas un veiksmīgi pievarēja distanci, kļūstot par pirmo neredzīgo, kurš kopā ar suni-pavadoni piedalījies Rīgas maratonā.

Alekseju un Tikku līdz startam pavadīja kinoloģe Zaiga Kļaviņa. Kad viņš uzsāka skrējienu, sākumā varēja manīt Tikkas uztraukumu – viņa mēģināja aizvest Alekseju prom no ļaužu burzmas. Tomēr pēc Alekseja uzmundrinājuma Tikka devās uz priekšu un teicami veica savu pavadoņa darbu visu skrējiena laiku. Tas neesot bijis nemaz tik viegli, jo vairākos ceļa posmos nebija trases nožogojuma, pēc kura Tikka varētu uzreiz orientēties, kur jāskrien. Tomēr Tikka ar visu tika galā. Visā visumā pirmais neredzīgais ar suni-pavadoni, kurš piedalījies Rīgas maratonā, trasi veica lieliski.

Pirms vairāk nekā nedēļas intervijā portālam "MansDraugs.lv" Aleksejs stāstīja, kādēļ nolēmis piedalīties piecu kilometru tautas skrējienā.

"Pirmkārt, ar savu skrējienu vēlos atbalstīt servisa suņu biedrību "Teodors", kas apmāca suņus-pavadoņus un nodod neredzīgajiem Latvijā. Tikka pie manis nonāca pirms gada, tieši pateicoties šai biedrībai, un kopš tā laika mana dzīve ir krasi mainījusies – vairs neesmu tik ļoti atkarīgs no citu cilvēku palīdzības! Tikku man vienkārši uzdāvināja, nebija jāmaksā ne centa! Pats diez vai jebkad tādu suni varētu atļauties, jo viņu apmācība ir ārkārtīgi dārga."

Aleksejs pauda cerību, ka viņa skrējiens liks sabiedrībai pievērst uzmanību tam, cik ļoti suns-pavadonis atvieglo neredzīga cilvēka dzīvi, un mudinās ziedot kaut nelielu summu servisa suņu biedrībai "Teodors".

"Otrkārt un varbūt pat galvenokārt, gribu pierādīt gan sev, gan citiem, ka neredzīgs cilvēks var skriet kopā ar suni-pavadoni – tas nav nekas neiespējams! Vēlos kalpot par pozitīvu piemēru citiem neredzīgajiem, kuri ir mazkustīgi. Redzes zudums nenozīmē, ka sportošanai jāatmet ar roku!"

Aleksejs piecu kilometru distanci mēroja 40 minūtēs un 43,8 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!