Foto: PantherMedia/Scanpix
Gaidāma silta un saulaina nedēļas nogale, kad daudzi noteikti dosies uz pludmali. Arī suns droši vien būtu priecīgs par iespēju paskraidīt gar jūras malu un izpeldēties veldzējošajā ūdenī. Taču, vai ir kāda pludmale Rīgā, kur suni drīkst ņemt līdzi?

"Nevienā no Rīgas oficiālajām pludmalēm ar suni pastaigāties nedrīkst. Arī ar pavadu ne," skaidro Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Krieviņa. Atgādināsim, ka oficiālās pludmales ir pie jūras Vakarbuļļos, Daugavgrīvā un Vecāķos, pie Bābelītes ezera, pie Daugavas Ķengaragā (Rumbulā) un Lucavsalā. 

Suni nedrīkst ņemt līdzi arī uz atpūtas zonu pie Ķīšezera, kā arī pie Daugavas Ķīpsalā līdzās Vanšu tiltam, kur ir savilkti volejbola tīkli. Tās gan nav oficiālas peldvietas, toties ir definētas kā atpūtas zonas, kur arī ir aizliegts uzturēties kopā ar suni.

"Visi zina, ko suņi bieži vien atstāj pēc sevis. Diemžēl tikai retais saimnieks ir tik apzinīgs, lai pēc suņa savāktu, tādēļ ieviesti šādi ierobežojumi," skaidro policijas pārstāve.

Par pastaigāšanos ar suni oficiālajā pludmalē policijas darbinieki saimniekam var piemērot, sākot no aizrādījuma līdz 71 eiro naudas sodam. Par atrašanos ar suni atpūtas zonā (kā pie Ķīšezera vai Daugavas Ķīpsalā līdzās Vanšu tiltam) draud bargāks sods – no 5 līdz 250 eiro fiziskām personām un no 10 līdz 500 eiro juridiskām personām.

"Citviet – tā dēvētajās neoficiālajās pludmalēs – ar suni pastaigāties likumdošana neliedz, taču saimniekam ieteicams ikreiz izvērtēt situāciju. Ja pludmalē ir daudz cilvēku, dvielīši noklāti cits citam līdzās, rotaļājas bērni, drošāk būtu suni tur nevest, jo daudziem var būt iebildumi. Labāk izvēlēties pēc iespējas tukšāku pludmali."

Aptaujātie suņu saimnieki atzina, ka visbiežāk ar četrkājainajiem draugiem apmeklē Mangaļsalas pludmali, kas nav oficiāla peldvieta, kā arī nomaļākas vietas pie Ķīšezera, kur nav daudz cilvēku. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!