Foto: Patversme "Labās mājas"

Ceturtdien, 9. jūlijā, Juglas dzīvnieku patversmē "Labās mājas" nonākuši desmit dažas dienas veci kucēni, kuri atrasti Siguldā uz ielas. Patversmei nepietiek līdzekļu mātes piena aizstājēja iegādei.

"Šodien mūsu patversme kļuva bagātāka par desmit suņiem. Lai gan šobrīd mute īsti neveras pīkstošās radības saukt par suņiem. Pūpoliņi, ronēni, kunkulīši... Viņi reiz būs suņi, ja vien liktenis viņiem būs labvēlīgs," pavēstīja patversmes "Labās mājas" darbiniece Lolita Roze.

"Savā desmit dienu ilgajā dzīvē pagaidām viņiem liktenis bija gana labvēlīgs. Piedzima, dienas desmit pie mammas pupa padzīvoja un tad – brutāli tika izmesti uz ielas. Par laimi ne mežā vai kādā grāvī, bet uz ielas. Lauku ielā 8, Siguldā."

It kā viss būtu labi – kucēni nokļuvuši drošā vietā, tomēr tik mazām radībiņām nepieciešams īpašs mātes piena aizstājējs, kura nodrošināšana veselām desmit mutītēm prasa ievērojamus līdzekļus.

"Patversme, lai cik ļoti gribētu vienmēr, tomēr itin bieži likteņa labvēlīgo pirkstu nav spējīga nospēlēt. Mūsu darbiniekiem ir griba un gatavība kucēnu vai kaķēnu birumu laikos strādāt pat uz spēka izsīkuma robežas, taču bieži ar gribēšanu un varēšanu ir par maz," atklāj Lolita Roze.

"Izbarot desmit mutītes (pagaidām tikai un vienīgi ar kucēniem domāto piena aizstājēju) diennaktī izmaksā 80 eiro. Un tā katru dienu vēl vismaz divas nedēļas desmit kunkuļi būs naski aptuveni 1200 eiro noēdāji. Kur vēl atblusošana (kažociņi pilni), vēlāk attārpošana, vakcinācija... Tāpēc šobrīd ļoti lūdzam šo desmit, par mata tiesu no nāves izglābto mazo dzīvībiņu vārdā atbalstu kucēna piena iegādē. Diemžēl, bet patversmes šī brīža finansiālie resursi izbarot kucēnus nepieļauj."

Patversmes darbinieki vēlas atrast vainīgo, kurš izmetis uz ielas šīs desmit nevarīgās dzīvībiņas, būtībā nolemjot tās drošai nāvei.

"Liels lūgums siguldiešiem un Siguldas novada iedzīvotājiem: ja jums ir kaut mazākās aizdomas, no kurām mājām brutāli tika izmesti desmit kucēni drošai nāvei, tātad – dzemdējusi kucīte ir, piens pupiņos deg, bet mazuļu nav – lūdzu, sazinieties ar patversmi!" mudina patversmes darbiniece.

"Sunītes grūsnība noteikti nebija nepamanāma. Kucīte varētu būt bezšķirnes, vidēja auguma. Ar jebkuru informācijas drusku, ar jebkurām aizdomām par personām, kuras ir pastrādājušas šo noziegumu, vērsīsimies policijā. Tā vietā, lai sterilizētu kucīti, jūsu vidū dzīvojoši ļautiņi gatavi dzīvniekus nobendēt. Pēc pāris mēnešiem šī kucīte laidīs pasaulē nākamos mazuļus..."

Ziedojumiem:

Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa
Reģ.Nr. 40008048503

AS "Citadele banka": kods – PARXLV22,
konts – LV66PARX0000575561012

AS "Swedbanka": kods – HABALV22,
konts – LV95HABA0551003865018

"PayPal" konts ziedojumiem patversmei: paypal@patversme.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!