Hodenhāgenā, pilsētā starp Brēmeni un Hanoveri, atrodas Eiropas lielākais safari parks "Der Serengeti Park", kur apskatāmi vairāk nekā 1500 dzīvnieki, tostarp ziloņi, retie baltie tīģeri un lauvas. Pa plašo savvaļas parku pēc izvēles vari pārvietoties ar savu personīgo automašīnu vai divstāvīgu safari autobusu. Ik pa laikam ceļu aizšķērso degunradži, kamieļi, antilopes un, ja paveicas, tieši gar automašīnu lēnām noiet baltais tīģeris.

Uz safari parku brīvdienās devos kopā ar ģimeni, un, jāsaka, tā ir interesantākā un iespaidīgākā vieta, kur līdz šim esam bijuši. To nevar salīdzināt ar parasta zooloģiskā dārza apmeklējumu. Pirmo reizi dzīvē mums bija iespēja paglaudīt lemurus un iedot burkānu zilonim, kas to veikli paķēra ar savu garo snuķi. Stirnas, kazas, ēzeļi un žirafes bija tik droši un bezkaunīgi, ka bāza galvu pa atvērto automašīnas logu, lai pārbaudītu, vai ir atvests kāds gardums.

Safari parkā pavadījām visu dienu, un, ja vien nebūtu aptrūcies spēka, tur vēl būtu daudz, ko redzēt un izbaudīt. 

"Der Serengeti Park" ir trīs lielas daļas: "Serengeti Safari" (safari parks), "Dschungel Safari" (Džungļu safari jeb mērkaķu un lemuru mītnes, kur var ieiet iekšā) un "Abenteuer Safari" (piedzīvojumu un atrakciju parks).

Safari daļu, pa kuru pārvietojas ar transportlīdzekļiem, veido daudzi lieli aploki, piemēram, "Dienvidāfrika", "Tundra", "Amazone", "Kenija" un "Savanna", kur atrodas nosaukumā ietvertajam reģionam atbilstoši dzīvnieki.

Lielākā daļa brīvi klīst pa aploku, nāk klāt pie automašīnām, bāž galvu iekšā pa logu, meklējot ko gardu. Aplokos, kur mīt bīstami dzīvnieki, izkāpt no auto un vērt vaļā logus ir stingri aizliegts. Atsevišķi bīstami dzīvnieki, piemēram, ziloņi, Bengālijas tīģeri un leopardi, atrodas aiz nožogojuma.

Baltās lauvas un tīģeri, ko daudzi atbraukuši apskatīt, brīvi pārvietojas pa aploku un, ja paveicas, var pienākt pie automašīnas. Kad mēs braucām garām, lauvas gan saldi snauda koku paēnā diezgan patālu. Toties pāri ceļam diezgan tuvu mums cēli un mierīgi pārgāja baltais tīģeris.

Džungļu safari daļā ir vairākas mītnes ar mērkaķiem un lemuriem, kur var ieiet iekšā un apskatīt zvēriņus tuvumā. Ja apsēžas un uzvedas mierīgi, kāds no ziņkārīgajiem ķepaiņiem parasti uzlec uz pleca vai pat uz īsu mirkli iekārtojas klēpī, ļaujot sevi noglāstīt.

"Der Serengeti Park" ieejas biļete pieaugušajam maksā 29 eiro, bet bērnam no 3–12 gadiem tās cena ir 24 eiro. Var izvēlēties braukt cauri safari parkam pašam ar savu automašīnu vai kļūt par divstāvīga autobusa pasažieri. Ja brauc ar savu auto, šoferim, izprintējot īpašu kuponu no safari parka mājaslapas, biļete ir bez maksas. Ja brauc ar autobusu, katram papildus jāmaksā pieci eiro.

Visi karuseļi un atrakcijas "Abenteuer Safari" ir bez maksas. Tur ir gan galvu reibinoši karuseļi pieaugušajiem, gan mierīgāki – mazajiem apmeklētājiem. Uz spicākajām atrakcijām gan jāgaida pagarā rindā. Viena no tādām ir "Black Mamba" – ātrgaitas laiva, kas ūdenskrātuvē veic straujus pagriezienus, saceļot pamatīgus šļakstus un liekot pasažieriem skaļi spiegt. Ļoti gara rinda bija ir arī uz "Airboat" – laivu, kuru uz priekšu dzen tāds kā milzīgs ventilators.

Parkā ir arī naktsmītnes tiem, kuri vēlas uzkavēties ilgāk par vienu dienu.

Fotogalerija:

themecircle

Vairāk informācijas "Der Serengeti Park" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!