Pāris dienas pēc tam, kad no kādas privātmājas Mārupē tika atsavināts 41 Jorkšīras terjers, par to adopciju interesējās vairāk nekā pusotrs tūkstotis cilvēku. Vai jāpriecājas par cilvēku lielo atsauksmi vai jāuzmanās no blēžiem, kas par velti savā īpašumā vēlas iegūt šķirnes suņus, par kuriem citos apstākļos būtu jāmaksā barga nauda?

"Mums ir pieteikušies vairāk kā 1500 gribētāju, kuri vēlas suņus tik ļoti, ka zvana naktī, sūta e-pastus, raksta īsziņas visiem mūsu draugiem, radiem un sadarbības partneriem, lai tikai caur pazīšanos šos suņus varētu iegūt sev," raidījumam "Ķepa uz sirds" atklāj patversmes "Mežavairogi" vadītāja Danuta Priede.

Patversmes darbinieki ir pārliecināti, ka milzu ažiotāžas iemesls ir Jorkšīras terjeru cena. Tā ir no 350 līdz 500 eiro. Kad pirms diviem gadiem tika konfiscēti 45 bezšķirnes suņi un ievietoti šajā patversmē, par viņiem nepainteresējās neviens.

"Secinājums ir viens, es saprotu, ka cilvēki grib šķirnes dzīvnieku par lētu naudu," saka Priede.

Interesi izrāda ne tikai privātpersonas, bet arī dažādas organizācijas, piemēram, Latvijas Kinoloģijas federācija, Jorkšīras terjeru audzētāji, suņu pārtikas ražotāji un iepriekšējie saimnieki.

Suņi nevienam netiks atdoti, tos varēs nopirkt izsolē.

Nodrošinājuma valsts aģentūrai pirmdien, 26. oktobrī, tālākai pārdošanai nodoti 33 Jorkšīras terjeri, no kuriem 15 uz laiku mitināsies Juglas dzīvnieku patversmē, 10 – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes Klīniskā institūta mazo dzīvnieku patversmē un astoņi paliks dzīvnieku patversmē "Mežavairogi".

Dzīvniekus par realizācijas cenu piedāvās iegādāties fiziskai vai juridiskai personai, kura nodrošinās tā glabāšanu, vai arī tie tiks pārdoti citā šajos noteikumos noteiktā veidā. Pirmtiesības iegādāties dzīvniekus būs patversmēm, kurās tie izmitināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!