Kādā Krievijas zooloģiskajā parkā, āzis, kurš domāts tīģera pabarošanai, drosmīgi ar plēsēju sadraudzējies, parādot pasaulei, cik draudzībai var būt dažādas formas, vēsta Reuters.

Pirmssvētku laikā uzplaukst pat visnetradicionālākās draudzības - skaistais Amūras tīģeris jau vairākas dienas kopā ar jauno rotaļu biedru āzi spēlējas sniegā, skaidra pa teritoriju, kopīgi aizvada skaistās novembra dienas.

Āzis nosaukts pat Timūru, par ko godu tjurku valdniekam, kurš ir viens lielākajiem iekarotājiem cilvēces vēsturē. Ne velti, jo jau pirmajā naktī pēc iepazīšanās, Timūrs sāka gulēt tīģera nojumē, kamēr strīpainais plēsējs naktis pavada uz būdiņas jumta, sargājot āzi, kas ne tikai iekarojis viņa guļvietu, bet arī sirdi.

Zooloģiskā parka darbinieki ir pārsteigti, jo iepriekš tīģeris trušus un citus āžus notiesā pusdienās bez liekas domāšanas, vismaz divas reizes nedēļā, bet Timūru, tikai abiem zvēriem zināmu iemeslu dēļ, tīģeris uzskata par savu draugu un acuraugu.

Zooloģiskā parka darbinieki atļauj plēsējiem daļēji pašiem nomedīt savas pusdienas, tādēļ jau trīs gadus tīģera aplokā ik pāris dienas tiek ielaists āzis, kuru svītrainis gardu muti arī apēd. Kad aplokā ielaida Timūru, āzis no tīģera nebaidījās, bet sāka uztvert viņu kā savu vadītāju un visur plēsējam sekoja, nevis bēga no viņa.

Abi draugi tagad tiek baroti, lai izvairītos no tīģera izsalkuma un pēkšņas asiņainas draudzības saišu pārraušanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!