Foto: Shutterstock

Vai kādreiz esat aizdomājušies, cik garu distanci jūsu mīlulis veic pastaigas laikā? Kāds suņa saimnieks ar GPS palīdzību to ir izmērījis, vēsta Telegraph.co.uk.

45 gadus vecais fotogrāfs Rods Kirkpatriks (Rod Kirkpatrick) noteicis sava 15 mēnešus vecā springerspaniela Čestera pastaigas garumu, suņa kaklasiksnai pievienojot GPS izsekošanas ierīci. Lai veiktu precīzākus mērījumus, kurus pēc tam salīdzināt, Kirkpatrika meita Freja savā viedtālrunī arī aktivizējusi aplikāciju, kas mēra veikto distanci un atzīmē maršrutu.

Pastaiga Pīkdistriktā, Lielbritānijā, ilgusi aptuveni stundu, kuras laikā suns varējis brīvi pārvietoties, kamēr ģimene laiku pavadījusi lēnākā gaitā. Kad četrkājainais mīlulis pasaukts atpakaļ, Kirkpatriks salīdzinājis gan suņa GPS datus, gan rādītājus meitas telefonā. Izrādās – suns veicis divreiz garāku distanci!

Kamēr tēvs ar meitu nostaigājis nepilnus 7 kilometrus, suns, skraidot ap saimniekiem un līkumojot pa parka viršiem un laukiem, savā ceļā pavadījis 14 kilometrus.

Eksperti, komentējot interesanto pētījumu, ziņo, ka sunim ir svarīgi iepazīt jaunus plašumus un nezināmas vietas, lai viņam gluži vienkārši nebūtu garlaicīgi.

Čestera kaklasiksnai piestiprināta arī maza video ierīce, kas fiksējusi dzīvnieka ceļu. Video redzams, kā suns 15 reizes šķērso purvu, brīžiem apstādamies, lai padzertos. Dažas reizes viņš esot apstājies, lai izpētītu mirušas aitas skeletu, kā arī skatījies pa caurumu kādā sienā.

Kirkpatriks par noskaidroto stāsta: "Mēs vienmēr esam zinājuši, ka Česters staigā daudz tālāk par mums, un prātojām, kāda tieši varētu būt šī atšķirība. Godīgi sakot, es biju gaidījis, ka tā būs lielāka, bet varbūt šī bija viņa īsā pastaiga." Viņš piemetina, ka Česters aizskrien prom uzreiz pēc palaišanas pastaigā, tāpēc ģimenes atpūtas veigās viņš ir pamatīgi noskrējies.

Springerspanielu šķirne ir radusi pie plašumiem, tāpēc nav brīnums, ka vienubrīd tie ir vienā vietā, bet citā – jau prom. Šie suņi ir ļoti aktīvi, tāpēc pastaigas tiem ir atbilstošs laika pavadīšanas veids.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!