Foto: Publicitātes foto
Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Tropu tauriņu māja durvis apmeklētājiem vērs jau 3. februārī, informē LU Preses centrs. Pirmie šīgada jaunajā sezonā ir skatāmi Dienvidamerikas džungļu krāšņie lidoņi.

"Tiem, kuri ilgojas pēc vasaras, tauriņu mājā ir iespēja baudīt tropu siltumu, veldzēt skatu augu zaļumā un aizņemties no džungļu liegajiem lidoņiem kaut nedaudz bezrūpības," ziņo LU Preses centrs. Pašlaik Tropu tauriņu mājās šķiļas dažādu sugu tauriņi, kuru kūniņas atceļojušas no Dienvidamerikas. To starpā ir arī apmeklētāju iemīļotie zilie morfīdi, dažādi garspārņi un dižtauriņi.

Dodoties vērot tauriņus, ceļš ved cauri Acāliju mājai, kur ikvienu priecēs agri plaukstošo acāliju maigie pumpuri, baltie, sārtie un violetie ziedi. Latvijā acālijas plaukst gada tumšajā laikā, dienām kļūstot arvien garākām. Jau ziņots, ka LU Botāniskajā dārzā sākušas ziedēt acālijas.

Tropu tauriņu māja ir atvērta katru dienu no pulksten 11 līdz 16.

Foto: Publicitātes foto
Ieejas maksa LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā piemērojama atsevišķi. Par Tropu tauriņu mājas apmeklējumu papildus ieejas biļetei jāmaksā 3 eiro (4-17 gadus veciem bērniem un pensionāriem), 4,50 eiro (pieaugušajiem). Vairāk par biļešu cenām lasiet šeit.

LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu māja atklāta 2012. gadā, un tā ir vienīgā Baltijas valstīs.

Papildu informācija par Tropu tauriņu māju lasāma šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!