Foto: Shutterstock
Vai esi kādreiz aizdomājies, kāpēc tavs četrkājainais draugs tā arī nav iemācījies dot ķepu? Dažas suņu šķirnes vienkārši nepadodas saimnieku lūgumiem darīt viņiem pa prātam. Kuras ir tās šķirnes, kas, visticamāk, nepakļausies ārējām ietekmēm un turpinās pavadīt ikdienu tā, kā ir raduši?

Suņu saimnieki būs novērojuši, ka ne visi mīluļi pakļaujas saimnieka teiktajam un klausa uz vārda. Tas pats attiecas arī uz suņu apmācīšanu, piemēram, sēdēt vai dot ķepu. Reizēm šķiet, ka citi suņi visu saprot daudz ātrāk un veiksmīgāk nekā tavējais, bet nevajag nokārt galvu, ja kas neizdodas. Ne visas suņu šķirnes ir viegli un veiksmīgi apmācāmas, tāpat kā ne visiem suņiem patīk doties garās pastaigās vai nebeidzami skraidīt pakaļ aizmestam kociņam vai spēļu bumbiņai.

Portāls Vetstreet apkopojis 622 suņu īpašnieku atbildes par to, kura, viņuprāt, ir "visstūrgalvīgākā" un grūtāk apmācāmā suņu šķirne. Atbildes izrietējušas no pašu suņu saimnieku pieredzes un novērojumiem.

Protams, šīs atbildes nekādā gadījumā nav kategoriskas, jo viss ir atkarīgs no katra suņa. Kā nekā, reizēm pat kucēni var būt gudrāki par pieaugušajiem suņiem. Taču daudz kas ir atkarīgs arī no suņa dabas, jo nevar salīdzināt buldogu ar, piemēram, vācu aitu suni. Kamēr vienam liela fiziskā slodze var kaitēt, cits priecāsies par šķēršļiem savā ceļā un aizrautīgi tos pievarēs.

Turklāt - iesakām neaizmirst, ka sunim jāmācās visu dzīvi! Katrs suns savas dzīves laikā var kaut ko iemācīties un apgūt, tāpēc arī saimniekiem jāiegulda gan laiks, gan pūles, lai sava mīluļa ikdienu un dzīvi padarītu interesantāku. Un tai nav obligāti jābūt pavēļu izpildīšanai, jo arī miermīlīgas un salīdzīnoši neaktīvas spēles var asināt četrkājainā drauga prātu.

5. Taksis

Foto: Shutterstock

4. Buldogs

Foto: Shutterstock

3. Mopsis

Foto: Shutterstock

2. Basets

Foto: Shutterstock

1. Čivava

Foto: Shutterstock

Čivava nekautrēsies sākt riet vai pat skriet virsū par viņu daudz lielākam sunim. Šķietamā augumu atšķirība mazās šķirnes pārstāvjiem nebūs šķērslis.

Tāpat čivavu nav viegli apmācīt, turklāt arī mainīgais raksturs ir viena no šī mīluļa pazīmēm.

Plašāk par čivavu īpašībām lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!