Meet the zoo’s newest videographer: Chloe.

Posted by Oregon Zoo on trešdiena, 2016. gada 2. marts

Oregonas zoodārzā ASV mīt apķērīga šimpanze, kuras rokās nonākusi "Go Pro" kamera, ziņo Dailymail.co.uk. Zoodārza darbinieki, ļaujot dzīvniekam turēt un pārvietoties ar kameru, guvuši neparasti tiešu iespēju noskaidrot, kā ikdienu pavada lielie primāti.

Kloja ir 46 gadus veca šimpanze, turklāt viņa ir visvecākā no četriem sugas pārstāvjiem, kas dzīvo Oregonas zoodārzā. Tā darbinieki novietoja Klojas aplokā kameru, par kuru šimpanze izrādīja interesi un nēsāja sev līdzi aptuveni divas dienas.

Dzīvnieku kopēja Kolīna Rīda stāsta: "Kloja uzreiz piegāja pie kameras un sāka rādīt, kāda izskatās diena viņas dzīvē." Turklāt jau pašā sākumā šimpanze izrādījusi apķērību un interesi par priekšmetu, pārsteidzot zoodārza darbiniekus. "Es zināju, ka viņa būs ieinteresēta un kameru izpētīs. Es gan negaidīju, ka viņa izdomās, kā kameru ieslēgt un izslēgt."

Kopēja stāsta interesi un aizrautību, ko izrāda šimpanzes, darbinieki novēro ik dienu, bet vēl nekad nebija iespējams to darīt tik tuvu dzīvniekiem un teju no viņu skatu punkta.

Kameras ievietošanu aplokā kopēja raksturo kā izaicinājumu dzīvniekam, jo vienmēr ir interesanti novērot, kā viņš reaģē uz to vai citu lietu. Tāpat tas attīsta dzīvnieka spējas.

Tiesa, šī nebija pirmā reize, kad Kloja tikusi pie kādas ierīces. Pirms tam šimpanzei parādīta planšete, pa kuru viņa ar pirkstu pārbīdījusi attēlus. Līdzīgas darbības viņa mēģinājusi arī ar kameru, taču tas nav izdevies.

Pirms Kloja nonākusi zoodārzā, vairākus gadus viņa turēta kā mājdzīvnieks. Kad šimpanze nogādāta zoodārzā, viņai nācies pielāgoties citādam dzīvesveidam, proti, pietuvinātam savvaļai. Tā kā Kloja dzīvojusi starp cilvēkiem, kopēji stāsta, ka viņa izrāda neparastas pazīmes, piemēram, vairāk staigā uz divām kājām vai dzer no krūzes, paceldama mazo pirkstiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!