Foto: Kadrs no video
Plašu popularitāti internetā ieguvusi kāda sociālā kampaņa ASV, kuras rīkotāji dalās ar patiesiem stāstiem par to, kā dzīvnieka adoptēšana mainījusi cilvēku dzīves. Pirmais no šiem stāstiem ir par kādu vīrieti, kurš vēl pirms dažiem gadiem pārlieku lielā svara dēļ bija nolemts lēnai nāvei, bet suņa adopcija viņu mudinājusi atgriezties dzīvē un pat noskriet maratona distanci.

Ārsti Erikam Ogrejam 2010. gadā sacīja, ka viņam dzīvot atlikuši vien pieci gadi - sociāli noslēgtajam un depresijā ieslīgušajam vīrietim bija bīstami paaugstināts svars, otrā tipa diabēts un ik mēnesi viņš dažādos medikamentos tērēja ap tūkstoš ASV dolāriem, viņš stāsta organizācijas "Mutual Rescue" sagatavotā video.

Vīrietis nolēmis mainīt savu dzīvi, kad tādēļ, ka lidmašīnas apkalpe nevarēja atrast gana lielu drošības jostas pagarinājumu, tika aizkavēts lidojums. Viņš devies pie uztura speciālista, kurš ieteicis adoptēt patversmes suni, lai vīrietis būtu spiests vairāk kustēties un kļūtu sociālāks.

Patversmē Eriks izvēlējies savu jauno četrkājaino draugu - pusmūža suni Pītiju, kam gluži tāpat kā jaunajam saimniekam bija liekais svars. Pītijs lielāko daļu savas dzīves bija pavadījis aizsprostā.

Pavisam drīz starp abiem izveidojusies cieša emocionālā saite. Pirmā kopdzīves laikā Pītijs atbrīvojies no 11 kilogramiem, bet viņa saimnieks nometis 63 kilogramus.

"Viņš skatījās uz mani tā it kā es būtu lieliskākais cilvēks uz planētas, un es nolēmu kļūt par tādu cilvēku, kādu viņš mani redzēja," stāsta Eriks. Viņš nolēmis, ka noskries maratonu, ko arī izdarījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!