Suns, kurš negrib doties pastaigā – tā varētu raksturot haskiju Zevu. Četrkājainais draugs nevēlējās pamest vannu un paklausīt saimnieci. Kā liecina vietnē "YouTube" ievietotie video, Zeva vokālās spējas novērojamas atkārtoti, turklāt tas ir raksturīgi haskiju šķirnes suņiem.

Kā paskaidro video ievietotāja un suņa saimniece Lindsija Fleišmana, nofilmētais lieliski pierāda to, kāpēc haskiju šķirnes mīluļi ir ietiepīgi. "Viņi ir ļoti gudri, taču viņiem ir maz motivācijas paklausīt saviem saimniekiem," raksta Fleišmana.

Viņa rūpējas ne tikai par ietiepīgo Zevu, bet arī par citiem suņiem, un brīdī, kad Zevs gulējis vannā, bijis laiks doties pastaigā. "Zevam patīk spēlēties ūdenī vannā, un viņš gribēja, lai tiktu atgriezts ūdens krāns. Taču tas bija pastaigas laiks, tāpēc viņš vienkārši bija ietiepīgs, jo gribēja spēlēties ūdenī," stāsta Fleišmana.

Video, kurā redzams vannā guļošais Zevs, ievietots janvāra sākumā. Taču tā nebūt nav pirmā reize, kad haskijs nepaklausa saimnieces aicinājumiem doties pastaigā. Aprīļa beigās ievietotais video liecina, ka Zevam joprojām patīk nedoties pastaigās un ietiepīgi gaudot.

Haskiju šķirnes suņiem ir raksturīga nevis riešana, bet gan gaudošana, tāpēc simpātisko suņu saimniekiem ir jārēķinās ar reizēm pat bez iemesla radušos troksni. Taču, kā redzams, arī negribēšana doties pastaigā haskijam var būt gana labs iemesls, lai izrādītu savas vokālās spējas.

Lai arī haskijiem dzīve pilsētā būtu apgrūtinoša, jo viņiem vislabāk patīk uzturēties plašākā teritorijā, nepatīkama gan saimniekam, gan arī kaimiņiem varētu būt suņa gaudošana. Turklāt suņu ietiepība izpaužas arī apmācībā, jo saimniekam būs jāpacenšas, lai suns paklausīgi izpildītu komandas. Taču, ja saimnieks savu mīluli būs audzinājis pareizi, dzīve ar haskiju noteikti būs aizraujoša un interesanta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!