Lai arī daudzi cilvēki, kas nolēmuši uzņemties rūpes par četrkājaino draugu, izvēlas kaķēnu vai kucēnu, daudzi mīluļi dzīves beigās tomēr nonāk dzīvnieku patversmē. Taču tā ir viņu otrā iespēja tik adoptētam un dzīvot pie jauna saimnieka, kurš viņu mīlēs un nodrošinās siltas, mājīgas vecumdienas! Lūk, iepazīsties ar četriem dzīvnieku patversmes "Ulubele" senioriem, kuri nepacietīgi gaida jaunu saimnieku.

"Aicinām nebaidīties un adoptēt arī senioru suņus un kaķus, lai sniegtu tiem iespēju savas vecumdienas pavadīt pie sava cilvēka, mīlestības un siltu māju ieskautiem," stāsta patversmē.

Ausainītis (attēlā) ir 9 gadus vecs, draudzīgs, aktīvs un mīļš suņu puika. Visvairāk viņš gribētu būt vienīgais mīlulis ģimenē, jo ar citiem suņiem un kaķiem līdz šim savstarpēju valodu nav atradis. Tomēr viņš būs piemērots ģimenei ar bērniem vai vecāka gada gājuma cilvēkiem. Austainītis tika atrasts klaiņojam Juglas kooperatīvā pirms vairāk nekā četriem gadiem – 2012. gada 8. augustā.
Viņam ir iedzimtas problēmas ar austiņām, kas gan nekādas problēmas saimniekiem neradīs. Puika ir vakcinēts un mikročipēts.

Čārlijs ir 8 gadus vecs, enerģijas pilns suņu puika. Ļoti draudzīgs pret cilvēkiem un suņu meitenēm, tomēr ar savas sugas pretējā dzimuma pārstāvjiem un kaķiem gan vēl līdz šim kopīgu valodu nav atradis. Čārlijam ļoti patīk augstu lēkt – līdz ar to katrs žogs viņam ir jauns izaicinājums, kuru gribas pārvarēt. Tāpēc, ja Čārlijam ļautu izvēlēties, viņš izvēlētos dzīvot privātmājā ar pagalmu, kam apkārt ir gana augsts žogs, lai nebūtu kāre aiziet neceļos.

Čārlijs ir kā radīts sportiskiem un aktīviem cilvēkiem, lai regulāri varētu kopīgi doties dažādās sportiskās aktivitātēs. Puiku, klaiņojam pa Bukultiem, atrada 2011. gada 21. decembrī. Kopš tā laika Čārlijs mitinās dzīvnieku patversmē "Ulubele" un pacietīgi gaida savu cilvēku. Čārlijs ir pilnībā vesels, vakcinēts un mikročipēts.

Burbulim ir 10 gadi. Puika vēl joprojām ir aktīvs un enerģijas pilns. Labi sadzīvo ar suņu meitenēm, puikas arī var paciest, taču viņš labprātāk izvairītos no saskarsmes ar sava dzimuma pārstāvjiem. Kaķi arī Burbulim nav mīļi. Puika ļoti vēlas, lai visa uzmanība tiek veltīta viņam, tāpēc viņš nebūs piemērots ģimenei ar bērniem.

Burbulis, kā jau senioram pienākas, ir ar savu dzīves pieredzi, kas gan diemžēl līdzi sev paņēmusi arī pāris sliktus ieradumus – viņam ir tendence uz klaiņošanu un lēkšanu pāri žogiem, tāpēc puikam pastaigu laikā vajadzētu atrasties pie izturīgas pavadas. Tomēr Burbulis ļoti gaida savu cilvēku, kas ir gatavs garām un nesteidzīgām pastaigām. Viņš ir vesels, vakcinēts un mikročipēts. Atrasts 2014. gada martā Bolderājā, kad kopā vēl ar trīs suņukiem bija devies pastaigā pa rajonu.

Bobs ir 10 gadus vecs, mīļš un rotaļīgs runcis. Labi sadzīvo ar citiem kaķiem un ir ļoti kārtīgs. 2015. gada jūnijā Bobs tika izņemts no dzīvokļa, kur tika turēts kopā ar citiem dzīvniekiem ļoti sliktos apstākļos, taču tagad ir atkopies, vesels, kastrēts, vakcinēts un gatavs doties uz mājām, lai savu atlikušo dzīvi pavadītu laimīgi, savam cilvēkam ieritinoties klēpītī. Vislabprātāk Bobs vēlētos būt mazākais ģimenes loceklis mājās, tāpēc piemērots ģimenēm bez maziem bērniem.

"Ulubeles" "Senioru programma" tik radīta ar mērķi lauzt aizspriedumus un stereotipus, ka dzīvniekus-seniorus nav vērts adoptēt, ka viņi jau pieraduši pie dzīves patversmē un neko vairs negaida. Tieši viņi ar cerīgu skatienu sagaida katru apmeklētāju, un tieši viņi visvairāk novērtē doto māju iespēju. "Senioru programmas" būtiska sastāvdaļa ir "Ulubeles" garantētais atbalsts "Zelta veselības polise", kas nozīmē "Ulubeles" nodrošinātu vai apmaksātu dzīvnieka veterināro aprūpi līdz pat mīluļa mūža beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!